EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţul Iaşi

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat vineri (02 martie 2012) că va acorda importanţa cuvenită dialogului susţinut între Guvern şi mediul de afaceri şi a subliniat că este conştient de importanţa predictibilităţii legislaţiei fiscale pentru buna desfăşurare a afacerilor.

Şeful Executivului a avut vineri o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie din Iaşi, ocazie cu care a arătat că aşteaptă din partea mediului de afaceri recunoaşterea intereselor locale reale, propuneri creative, constructive şi exercitarea presiunii asupra structurilor administrative pentru a implementa astfel de propuneri.

De asemenea, se arată într-un comunicat transmis de Guvern, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a menţionat că o alternativă pentru promovarea mărfurilor produse în România o pot reprezenta pieţele din afara Uniunii Europene.Reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi i-au adus în atenţie şefului Guvernului o serie de proiecte locale,dar şi dificultăţile cu care se confruntă mediul de afaceri din zonă.La întâlnirea de la Iaşi au mai participat miniştrii Finanţelor, Bogdan Drăgoi, al Justiţiei, Cătălin Predoiu şi al Transporturilor, Alexandru Nazare.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a fost aşteptat vineri seara de câţiva protestatari în faţa primăriei ieşene unde a avut loc o recepţie oferită de autorităţile locale şi judeţene cu prilejul prezenţei sale pentru prima oară la Iaşi în calitate de şef al Executivului.

Cei zece protestatari au ţinut să-şi exprime astfel nemulţumirea că politicienii „se ţin de chermeze” în timp ce oamenii de rând sunt obligaţi să trăiască în austeritate.

Protestatarii, conduşi de preşedintele Forumului Asociaţiilor Publice pentru Transparenţă în Administraţie (FAPTA), Sorin Bălănescu, au arborat cu pancarte cu mesaje precum: „Cea mai proastă administraţie e cea din Iaşi”, „Deşteaptă-te ieşene”.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat vineri seara că ar fi dorit să ştie motivul pentru care protestatarii din Iaşi îşi arată antipatia faţă de el. „Nu mă deranjează în niciun fel un dialog critic care are la bază formule de politeţe”, a declarat Ungureanu.

La recepţia organizată de Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi au fost trimise invitaţii către aproximativ 350 de persoane. Printre cei care au răspuns invitaţiei au fost membrii Cabinetului Ungureanu, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan şi episcopul romano catolic Petru Gherghel, prefectul Dragomir Sava Tomaşeschi, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, parlamentari, rectori, consilieri locali, consilieri judeţeni, şefi de instituţii deconcentrate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata