Debut triumfal la Washington al divei Angela Gheorghiu

0
Soprana româncă Angela Gheorghiu a fost aclamată sâmbătă (03 martie 2012) la Washington pentru debutul ei la Opera naţională a capitalei americane, după 20 de ani de la lansarea carierei sale internaţionale la Londra, relatează AFP.Angela Gheorghiu, 46 de ani, a avut parte de ovaţiile publicului în picioare la Kennedy Center, venit să asculte recitalul ei consacrat în mare parte operei lui Jules Massenet, cu fragmente din operele Cherubin, Manon şi Cidul.

Dacă a urcat de mai multe ori pe scena Metropolitan Opera din New York – unde ea chiar s-a căsătorit cu cântăreţul francez Roberto Alagna – Angela Gheorghiu nu a cântat niciodată la Washington.

Purtând pe scenă trei ţinute succesive /una roz, una neagră şi una aurită/, diva a sedus capitala SUA prin vocea ei caldă şi puternică şi prezenţa scenică. Dna Gheorghiu, care a publicat anul trecut un disc în omagiu Mariei Callas, a fost însoţită de dirijorul american Eugene Kohn, care el însuşi a însoţit-o pe celebra cântăreaţă greacă în anii 1970.

Cântăreaţa este aşteptată în această lună în „La Bohęme” la Barcelona şi Hamburg. Ea urmează să se urce pe scenă în aprilie împreună cu Roberto Alagna pentru un concert la Buenos Aires. Cuplul s-a refăcut anul trecut după o despărţire de aproximativ doi ani.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.