Explozie la un apartament din Bucureşti, alte 20 de apartamente au fost afectate

0
O explozie puternică s-a produs, sâmbătă (03 martie 2012), într-un apartament dintr-un imobil aflat pe Str. Podul Giurgiului nr. 1 din Bucureşti, alte 20 de apartamente fiind avariate uşor, a declarat Florentin Vlaicu, subofiţer de serviciu de la Biroul de Presă şi Relaţii cu Publicul al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

Potrivit acestuia în urma exploziei, care cel mai probabil s-a produs din cauza unor acumulări de gaze de la o butelie, trei persoane duse la spital cu arsuri uşoare.

„La ora 14,40 la ISU a fost primit un apel privind o explozie urmată de un incendiu la un imobil din str. Podul Giurgiului nr. 1. La faţa locului s-u deplasat două autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul Pieptănari, o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe de la Detaşamentul Pieptănari şi o ambulanţă de la Grozăveşti”, a explicat Florentin Vlaicu.

Acesta a mai spus că la acţiune au participat 23 de subofiţeri ai ISU care au stins incendiul şi au scos din apartament trei victime, doi adulţi şi un copil de circa 13 ani, cărora le-a fost acordat primul-ajutor după care adulţii au fost duşi la Spitalul de Arşi, iar copilul a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu. Toţi trei au suferit arsuri de gradul I şi II pe membre şi pe faţă, pe o suprafaţă de până în 15% din corp.

Potrivit ISU, apartamentul de la etajul 8 în care s-a produs explozia a fost devastat, iar alte 20 de apartamente au fost avariate, fiind afectate uşile sau ferestrele apartamentelor până la etajul 3 al blocului.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.