Guvernul analizează posibile alocări de fonduri pentru Aeroportul Iaşi, dar cu un control mai strict

0
Guvernul va analiza posibilităţile de alocare de fonduri pentru reabilitarea Aeroportului de la Iaşi, „o rană veche”, însă într-un control mult mai strict, a declarat, sâmbătă (03 martie 2012), premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.

El s-a întâlnit, vineri seara, cu reprezentanţii administraţiei locale a Iaşiului, printre care şi primarul social-democrat al municipiului, Gheorghe Nichita, precum şi şeful Consiliului Judeţean Iaşi, progresistul Constantin Simirad.

„Aeroportul de la Iaşi este o rană mai veche. Proiectele au început cu ani buni în urmă şi, din varii motive – toate ţin de fapt de raporturile locale şi dintre oameni, şi dintre instituţii – nu s-a putut ajunge la o soluţie folositoare ieşenilor, a problemei refacerii, reconstrucţiei, reabilitării Aeroportului din Iaşi. Vom vedea ce se poate face. În cel mai rău caz (…), urmează să vedem care sunt posibilităţile de alocare de fonduri, dar într-un control mult mai strict, în baza unui proiect foarte bine făcut, fără ca aceasta să însemne termene de timp prelungite la infinit”, a spus Ungureanu.

El a arătat că, vineri seara, la întâlnirea membrilor Guvernului cu administraţia locală ieşeană, „notabilităţile oraşului” au înmânat premierului şi miniştrilor „documentaţia legată de aeroportul din Iaşi şi o scrisoare semnată de fruntea Iaşilor, mediul academic, mediul de afaceri, administraţia locală, Primăria, Consiliul Judeţean”.

„Vom vedea. Oricum, dintre toate problemele pe care le-au ridicat oficialităţile locale, aceasta a întrunit unanimitatea de atenţie, indiferent de afiliere politică, interese personale sau orgolii”, a mai spus prim-ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.