Profesiile care te privează de somn şi cele care îţi permit să te odihneşti peste noapte

0

– Orele de somn şi posibilitatea de a ne odihni suficient pe timpul nopţii sunt strâns legate de profesia pe care ne-o alegem sau domeniul în care lucrăm. Dacă aveţi o slujbă cu un program flexibil sau posibilitatea de a lucra de acasă şi de a dormi până târziu dacă sunteţi obosiţi, puteţi să vă consideraţi norocoşi, scrie Huffington Post.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/profesie-somn.jpg

Pe de altă parte, dacă aveţi un loc de muncă ce implică un nivel ridicat de stres, probabil nu este neobişnuit să munciţi până târziu, orele suplimentare să fie la ordinea zilei, la fel şi trezitul foarte devreme pentru a o lua de la capăt. Fără să vă daţi seama, sunteţi prinşi în cercul vicios al orelor insuficiente de somn, al suprasolicitării organismului, al dependenţei de cofeină şi oboselii cronice.  

Pentru a identifica domeniile în care angajaţii dorm cel mai puţin şi au dereglări ale somnului, compania de saltele Sleepy a analizat o serie de date furnizate de National Health Survey (NHIS) şi a făcut o ierarhie a ocupaţiilor care îi privează pe oameni de somn, ţinând cont de media de 7-9 ore de care are nevoie fiecare om pentru a se trezi odihnit.

De exemplu, se ştie că cei care lucrează în ture – asistenţii medicali sau paramedicii –, se supun riscului de a dezvolta dereglări ale somnului pe termen lung şi sunt mai predispuşi la afecţiuni cardiace şi diabet. Aşadar, cei care care se odihnesc cel mai puţin sunt:

1.    Însoţitorii / îngrijitorii la domiciliu ai vârstnicilor şi persoanelor cu dizabilităţi grave
2.    Avocaţii
3.    Poliţiştii
4.    Personalul medical / paramedicii
5.    Economiştii
6.    Asistenţii sociali
7.    Programatorii IT
8.    Analiştii financiari
9.    Operatorii din fabrici
10.    Secretarii

De cealată parte a spectrului se află joburile cele mai puţin stresante, conform declaraţiei Sleepy, şi includ, cel mai adesea, programe de zi. Aşadar, cei care îşi permit că aibă un somn complet şi odihnitor sunt:

1.    Personalul forestier
2.    Hairstiliştii
3.  Reprezentanţii vânzări
4.  Barmanii
5.  Muncitorii în construcţii
6. Atleţii
7. Grădinarii
8.  Inginerii
9.  Piloţii de avioane
10. Personalul didactic.

Foto: Readthesmiths.com

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.