Rusia va interzice importurile de animale vii din toate statele membre UE

0
Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) a anunţat luni că va interzice importurile de animale vii din toate statele membre UE începând cu data de 20 martie, ca urmare a extinderii virusului Schmallenberg, transmite RIA Novosti.

„Rosselhoznadzor consideră necesar să-i informeze pe toţi participanţii de pe piaţă despre decizia sa de a suspenda importurile de animale vii din statele membre ale Uniunii Europene, începând cu data de 20 martie”, a anunţat într-un comunicat Serviciului Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse. Instituţia a precizat că măsura a fost impusă de eşecul agenţiilor sanitar veterinare din UE de a oferi părţii ruse informaţii cu privire la epidemie şi măsurile de combaterea ei.

Virusul Schmallenberg, numit după oraşul german unde a fost identificat pentru prma dată în luna agust 2011, se răspândeşte prin intermediul insectelor. Până în prezent, cazuri de contaminare a animalelor cu acest virus s-au înregistrat în Belgia, Olanda, Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.