Turcia: O bombă a explodat în apropiere de biroul premierului Erdogan, rănind uşor o persoană

O bombă artizanală a explodat luni dimineaţă, 5 martie, în apropiere de biroul primului ministru turc Recep Tayyip Erdogan la Ankara, rănind uşor o persoană, a relatat canalul de televiziune turc NTV, preluat de AFP şi Reuters.

Bomba, conţinută într-o mică sticlă de plastic ce fusese depusă în apropiere de un transformator electric, a explodat în jurul orei locale 09h30 (07h30 GMT) la numai 20 de metri de biroul primului mninistru şi în apropiere de intrarea în clădirea Curţii de Casaţie, în cartierul Kizlilay, potrivit NTV.

Un angajat al Curţii de Casaţie a fost rănit uşor în explozie, a precizat la rândul său agenţia de presă Anadolu.

Membri ai serviciului de securitate al premierului Erdogan şi echipe de poliţişti au venit imediat la locul exploziei, care s-a produs cu aproximativ o oră înainte de sosirea primului ministru pentru şedinţa săptămânală a guvernului, a indicat NTV pe site-ul său internet.

Postul de televiziune amintit califică dispozitivul ca ‘bombă cu percuţie’, un dispozitiv frecvent utilizat de diverse grupuri armate din Turcia şi vizând mai mult să facă zgomot decât să cauzeze pierderi umane.

Mai multe grupuri armate de kurzi şi de extrema dreaptă au comis mai multe atentate cu bombă la Ankara. De obicei, grupările de extrema stângă sunt cele care recurg mai frecvent la bombele cu percuţie pentru a-şi transmite revendicările.

Atentatul intervine după explozia de joi de la Istanbul, cu o bombă teleghidată de la distanţă la trecerea unei maşini a poliţiei, în care au fost răniţi 16 persoane, între care 15 agenţi de poliţie.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.