Ungureanu: Şedinţa s-a finalizat cu semnarea unui număr mare de acorduri bilaterale

0
Şedinţa comună dintre guvernele Republicii Moldova şi României s-a finalizat cu semnarea unui număr mare de acorduri bilaterale iar ceea ce s-a reuşit astăzi este o evaluare a ceea ce Executivul trecut a reuşit să construiască şi de a construi suplimentar, a declarat, sâmbătă,3 martie, primul ministru Răzvan-Mihai Ungureanu, la finalul şedinţei guvernelor de la Bucureşti şi de la Chişinău.

Ungureanu a subliniat că această întâlnire a guvernelor României şi Republicii Moldova reprezintă prima acţiune de politică externă a guvernului de la Bucureşti care funcţionează de aproape două săptămâni.

”Ceea ce s-a reuşit azi ar putea fi pus sub două mari capitole: o evaluare a ceea ce Executivul trecut a reuşit să construiască şi, în acelaşi timp, de a construi suplimentar, de a construi pe baza unui orar precis, iniţiative care să justifice tot ceea ce ne interesează ca fiind strategic şi pentru România şi pentru Republica Moldova”, a afirmat Ungureanu după semnarea la Iaşi a documentelor bilaterale dintre cele două ţări.

Şeful Executivului de la Bucureşti a spus că apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, apropierea celor două state, proiectele energetice de anvergură, intră ”sub cupola intereselor recunoscute şi de Bucureşti şi de Chişinău.

”Mă bucur că partenerul meu direct este primul ministru Filat de care mă leagă şi detalii biografice comune (…) Am avut în diferite situaţii nevoie unii de ceilalţi. Am reuşit să găsim soluţii la problemele care privesc în egală măsură România şi Moldova. Şedinţa s-a finalizat cu semnarea unui număr mare de acorduri interguvernamentale, documente oficiale care angajează cele două executive. Dincolo de înţelegerile dintre ministere (…) dăm curs direct unui plan de acţiune care să pună în fapt toate prevederile parteneriatului nostru strategic”, a mai spus Ungureanu.

Şedinţa de la Iaşi a fost precedată de o întrevedere tete-a-tete a premierului român, Mihai-Răzvan Ungureanu, cu omologul său din Republica Moldova Vlad Filat şi va fi urmată de o întâlnire a celor doi premieri cu studenţii basarabeni.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.