Autorul atacului de la Perla era angajat MAI din 2007 şi deţinea arma legal din 2010

1
Autorul atacului armat de luni, 5 martie, soldat cu doi morţi şi şase răniţi, din zona Perla din centrul Bucureştiului este angajat al MAI din 2007, deţinea arma legal din 2010 şi a fost testat psihologic ultima oară anul trecut, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat.„Din primele date rezultă că autorul agresiunii este V. Gheorghe de 53 de ani, din Bucureşti. Acesta este angajat M.A.I. din anul 2007 într-o structură auxiliară. Deţinea arma în mod legal din anul 2010 şi a fost testat psihologic, ultima oară în anul 2011, de fiecare dată trecând cu bine aceste examinări. Arma în cauză este o armă personală şi nu de serviciu, iar bărbatul se afla în timpul liber”, se precizează în comunicatul transmis luni seara de DGPMB.

Potrivit sursei citate, luni la ora 17.40 prin sistemul de apel unic de urgenţă 112 un bărbat a anunţat că pe Şoseaua Ştefan cel Mare în zona Perla s-au auzit mai multe focuri de armă. În mai puţin de un minut la faţa locului au ajuns doi agenţi de poliţie, unul din cadrul Secţiei 1 Poliţie, iar celălalt de la Poliţia Canină, care au observat mai multe persoane rănite şi un bărbat înarmat, pe care l-au dezarmat, imobilizat şi încătuşat, se arată în comunicat.

În scurt timp, la faţa locului au sosit mai multe echipaje de poliţie, SMURD şi ambulanţă, s-a procedat la încercuirea perimetrului şi a fost declanşată ancheta.

Conform comunicatului Poliţiei Capitalei, echipajele SMURD şi ambulanţă sosite la faţa locului au identificat un număr de opt victime, toate prezentând plăgi împuşcate. Două femei au decedat, iar celelalte victime se află internate. Asupra a trei dintre ele s-a intervenit chirurgical, celelalte fiind în afara oricărui pericol.

„Din primele date ale anchetei reiese faptul că V. Gheorghe se afla într-o stare conflictuală cu soţia sa (una dintre persoanele decedate), existând mărturii că cei doi erau despărţiţi în fapt de mai multă vreme”, precizează sursa citată.

Cercetările sunt efectuate de către parchet şi poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav şi nerespectarea armelor şi muniţiilor, se arată în comunicatul DGPMB.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. c7 spune

    Acum nu mai spune nimeni ca acest barbat era ortodox…. cand s-a dat stirea ca femeia din Brasov si-a ucis copilul toata lumea s-a legat de religia femeii care n-avea nicio treaba cu Dumnezeu si ati inceput sa catalogati in toate felurile respectivul cult. In orice cult exista oameni care sunt doar de forma dar nu au continut. ATENTIE: nu religia ne ofera garantia ca vom ajunge in rai…e o diferenta enorma intre religie si credinta…. Credinta a lasat-o Dumnezeu in inimile noastre iar religia a creat-o omul cu toate traditiile, obiceiurile, dogmele si ritualurile pe care Dumnezeu nu le cere unui om. Nu faptul ca apartin unui religii ma face sfant…pot sa fiu ortodox si sa ajung in iad si la fel de bine pot sa fie penticostal, baptist, budist, mormon, etc si sa ajung in iad. Nu faptul ca apartin unei confesiuni religioase ma face crestin. Gestul acestui om este incalificabil si daca l-ai fi intrebat inainte de acest atac sigur ti-ar fi spus ca este crestin. Dar oare chiar era….? Dumnezeu sa aiba mila de noi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.