Cei mai bogaţi 20 de oameni din lume totalizează averi de 676,8 miliarde de dolari

0

Ca şi revista Forbes, grupul american Bloomberg publică luni un clasament al celor mai bogaţi 20 de oameni din lume. La fel ca în clasamentul Forbes, primul loc este deţinut de omul de afaceri mexican Carlos Slim, cu o avere estimată la 68,5 miliarde de dolari, scriu agenţia Belga şi La Libre Belgique.

Cei mai bogaţi 20 de oameni din lume totalizează împreună 676,8 miliarde de dolari (513,4 miliarde de euro).
Printre aceştia, nouă sunt americani şi cinci europeni, arată lista cu miliardari întocmită de Bloomberg, Bloomberg Billionnaires Index.

Bloomberg Billionnaires Index este un clasament care ia în consideraţie participaţiile deţinute la societăţi şi activele celor mai bogaţi oameni din lume. El se actualizează zilnic, la închiderea Bursei din New York.

Carlos Slim este urmat de americanii Bill Gates şi Warren Buffet, cu 62,4 şi respectiv 43,8 miliarde de dolari.

Primul european în acest clasament ocupă locul al patrulea şi este suedezul Ingvar Kamprad, creatorul reţelei Ikea, cu 42,5 miliarde de dolari.

Următorul în clasament este francezul Bernard Arnault, proprietar al grupului de produse de lux LVMH, cu 42,3 miliarde de dolari.

Proprietarul reţelei de magazine de îmbrăcăminte Zara, spaniolul Amancio Ortega, este al şaselea, cu 38,8 miliarde de dolari. Lista se încheie cu Liliane Bettencourt, moştenitoarea firmei L’Oreal, care ocupă locul al 20-lea, cu ‘numai’ 22,4 miliarde de dolari.

Mikesh Ambani, patronul Reliance Industries, cea mai mare companie privată indiană, este primul asiatic din clasament, cu 26,8 miliarde de dolari.

Bloomberg precizează că în Top 20 nu figurează niciun oligarh rus, din cauza scăderii preţului metalelor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.