EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

DGPMB: Soţia lui Gheorghe Vlădan a depus o plângere împotriva lui pe 1 martie

0
Soţia lui Gheorghe Vlădan a depus o plângere împotriva acestuia, prin avocatul ei, în ziua de 1 martie 2012, informează un comunicat DGPMB remis, marţi, 6 martie.

Avocatul femeii s-a prezentat la Secţia 14 unde a depus plângerea împotriva soţului clientei pe care o reprezenta, specificând faptul că Vlădan îşi ameninţa soţia, iar femeia se temea pentru viaţa ei, mai ales că soţul acesteia deţine o armă de foc.

În urma plângerii depuse la Secţia 14, Gheorghe Vlădan a fost chemat de oamenii legii să dea o declaraţie în ziua de 5 martie 2012.

Poliţia Capitalei a cerut să se efectueze o anchetă internă la Secţia 14 de Poliţie pentru a se stabili dacă cei care aveau spre soluţionare plângerea depusă de soţia lui Gheorghe Vlădan au acţionat conform prevederilor Codului De Procedură Penală şi a normelor interne, se arată în comunicat.

„Încă de aseară, DGPMB, prin directorul general, chestor de poliţie Vasile Viorel, a dispus o anchetă internă cu privire la activitatea poliţiştilor secţiei 14”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

De asemenea, şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a dispus măsuri imediate pentru verificarea modului în care au fost analizate şi soluţionate plângerile depuse împotriva autorului agresiunii de luni seara, din zona Perla, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IGPR, Christian Ciocan.

Totodată, chestorul Liviu Popa a dispus verificări privind şi modul de autorizare a deţinătorului de armament legal precum şi modul în care ofiţerii specializaţi şi-au îndeplinit atribuţiile privind verificarea deţinătorilor de arme.

”Poliţia Română are structuri specializate pentru verificarea şi autorizarea persoanelor deţinătoare de arme”, a precizat Ciocan.

Opt persoane au fost împuşcate într-un coafor din zona Perla din Capitală, după ce un angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor a deschis focul asupra soţiei sale şi a colegelor de coafor, unde femeia lucra. Două dintre victime au murit.

Gheorghe Vlădan, autorul atacului, a fost adus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, unde judecătorii vor decide dacă emit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. El va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, în prezent aflându-se în arestul Direcţiei Cercetări Penale, a declarat marţi,  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

În cauză va fi dispusă o expertiză medico-legală psihiatrică, conform procedurii standard în astfel de cazuri.

Autorul atacului armat de luni, soldat cu doi morţi şi şase răniţi, din zona Perla din centrul Bucureştiului, este angajat al MAI din 2007, deţinea arma legal din 2010 şi a fost testat psihologic ultima oară anul trecut, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat remis luni .

„Din primele date rezultă că autorul agresiunii este V. Gheorghe de 53 de ani, din Bucureşti. Acesta este angajat MAI din anul 2007 într-o structură auxiliară. Deţinea arma în mod legal din anul 2010 şi a fost testat psihologic, ultima oară în anul 2011, de fiecare dată trecând cu bine aceste examinări. Arma în cauză este o armă personală şi nu de serviciu, iar bărbatul se afla în timpul liber”, se precizează în comunicatul transmis luni seara de DGPMB.

„Din primele date ale anchetei reiese faptul că V. Gheorghe se afla într-o stare conflictuală cu soţia sa (una dintre persoanele decedate), existând mărturii că cei doi erau despărţiţi în fapt de mai multă vreme”, precizează sursa citată.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav şi nerespectarea armelor şi muniţiilor, se arată în comunicatul DGPMB.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au preluat cazul atacului armat.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.