Mihai Răzvan Ungureanu: Mă interesează averile care scapă taxării

0

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a criticat, luni,5 martie, la TVR1, activitatea instituţiilor implicate în combaterea evaziunii fiscale şi a precizat că el este interesat de „averile care scapă taxării”.

„Nu pot să fiu mulţumit în momentul în care văd că o acţiune sancţionatorie a organelor fiscale – Gardă Financiară, Administraţie, Vamă – atinge neapărat mica taxare. Nu mă mulţumeşte în niciun fel să văd o armată de inspectori fiscali care răvăşesc florile într-o piaţă. Nu aceasta este problema mea neapărat. Mă interesează averile care scapă taxării, mă interesează tonele de legume şi de fructe care intră în fiecare zi în România”, a spus Ungureanu.

În context, el a menţionat ca domenii unde Garda Financiară trebuie să intervină mai bine în domeniul evaziunii fiscale din comerţul cu legume şi fructe, combustibili, alcool. „Sunt domenii unde intervenţia organelor fiscale, a vămii, a administraţiei, a Gărzii Financiare nu se face vizibilă”, afirmat şeful Executivului, la TVR1. De asemenea, premierul s-a arătat nemulţumit de combaterea fraudelor în domeniul returnării de TVA.

La iniţiativa UNPR, în dezbaterea Parlamentului a intrat un proiect prin care se propune instituirea unei taxe de solidaritate de 1% pe an aplicată averilor mari, însă propunerea este blocată în Legislativ.

În schimb, în cadrul Fiscului există o structură de control a averilor mari, dar nu în sensul legii cerute de UNPR, ci pentru impozitarea cu 16% a veniturilor nedeclarate, în baza diferenţei între veniturile declarate şi bunurile deţinute de contribuabil.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.