EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Mihai Răzvan Ungureanu: Mă interesează averile care scapă taxării

0

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a criticat, luni,5 martie, la TVR1, activitatea instituţiilor implicate în combaterea evaziunii fiscale şi a precizat că el este interesat de „averile care scapă taxării”.

„Nu pot să fiu mulţumit în momentul în care văd că o acţiune sancţionatorie a organelor fiscale – Gardă Financiară, Administraţie, Vamă – atinge neapărat mica taxare. Nu mă mulţumeşte în niciun fel să văd o armată de inspectori fiscali care răvăşesc florile într-o piaţă. Nu aceasta este problema mea neapărat. Mă interesează averile care scapă taxării, mă interesează tonele de legume şi de fructe care intră în fiecare zi în România”, a spus Ungureanu.

În context, el a menţionat ca domenii unde Garda Financiară trebuie să intervină mai bine în domeniul evaziunii fiscale din comerţul cu legume şi fructe, combustibili, alcool. „Sunt domenii unde intervenţia organelor fiscale, a vămii, a administraţiei, a Gărzii Financiare nu se face vizibilă”, afirmat şeful Executivului, la TVR1. De asemenea, premierul s-a arătat nemulţumit de combaterea fraudelor în domeniul returnării de TVA.

La iniţiativa UNPR, în dezbaterea Parlamentului a intrat un proiect prin care se propune instituirea unei taxe de solidaritate de 1% pe an aplicată averilor mari, însă propunerea este blocată în Legislativ.

În schimb, în cadrul Fiscului există o structură de control a averilor mari, dar nu în sensul legii cerute de UNPR, ci pentru impozitarea cu 16% a veniturilor nedeclarate, în baza diferenţei între veniturile declarate şi bunurile deţinute de contribuabil.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.