ONU: Catastrofele au costat 380 de miliarde de dolari economia mondială în 2011

0

Catastrofele, şi în primul rând seismul din martie din Japonia, au costat anul trecut economia mondială peste 380 de miliarde de dolari, o cifră record, a anunţat luni , 5 martie, o responsabilă ONU, citată de AFP.

Numai cutremurul devastator din Japonia, urmat de un tsunami şi de un accident nuclear la centrala de la Fukushima, a provocat pagube evaluate de ONU la 210 miliarde de dolari.

Catastrofele tind să fie mai puţin sângeroase ca în trecut, însă pierderile economice pe care le provoacă sunt din ce în ce mai grele, a explicat pentru presă Margareta Wahlstrom, reprezentantă specială a secretarului general al Naţiunilor Unite pentru prevenirea catastrofelor. Acestă cifră de 380 de miliarde este ‘un minimum’ şi depăşeşte cu 75% precedentul record ce data din 2005, an marcat de uraganul Katrina din SUA, a precizat ea.

În 2011, cutremurele din Japonia şi din Noua Zeelandă şi inundaţiile din Thailanda şi din alte ţări au făcut să crească factura.

‘Seismele sunt catastrofele cele mai sângeroase şi cele mai costisitoare’, a subliniat dna Wahlstrom, într-o conferinţă de presă organizată în perspectiva primei comemorări a seismului care a lovit Ţara Soarelui Răsare la 11 martie 2011.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.