Autorul dublului asasinat comis în ianuarie 2011 la Cernavodă, condamnat la 27 de ani de închisoare

Magistraţii Tribunalului Constanţa au hotărât, miercuri, condamnarea la 27 de ani de închisoare a lui Giani Deli-Iorga, tânărul care la începutul anului trecut a comis un dublu asasinat la Cernavodă.

Potrivit judecătorilor, Deli-Iorga a fost condamnat la 25 de ani de detenţie pentru omor deosebit de grav şi la doi ani pentru comiterea infracţiunii de furt. Hotărârea instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Sentinţa a fost dată după ce, până în prezent, judecătorii au amânat de trei ori pronunţarea în acest dosar, procurorii solicitând condamnarea criminalului la detenţie pe viaţă.

Citeste si:  Cipru: Restricţiile bancare ar putea fi ridicate peste o lună

La începutul lunii ianuarie 2011, Giani Deli-Iorga i-a ucis cu un cuţit pe soţii Garoafă, în locuinţa acestora din Cernavodă, şi a ascuns corpurile într-un şifonier şi, respectiv, sub un pat. Totodată, criminalul a furat telefonul mobil al uneia dintre victime.

Dublul asasinat a fost comis după ce, în dimineaţa aceleiaşi zile, fiica celor două persoane a fost omorâtă prin înecarea ei în Canalul Dunăre – Marea Neagră de către soţ, Bogdan Mitu, prieten cu Giani Deli-Iorga. După ce şi-a ucis soţia, Mitu s-a sinucis, trupul său fiind găsit după câteva zile în apele aceluiaşi canal.

Citeste si:  Mii de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la opozantul rus Boris Nemţov

Giani Deli-Iorga a recunoscut că el i-a omorât pe socrii prietenului său după ce, ameţit de alcool fiind, a mers acasă la aceştia pentru a le cere să discute cu fiica lor, referitor la intenţia femeii de a divorţa. Tânărul a susţinut că Bogdan Mitu l-a anunţat telefonic că intenţionează să se sinucidă pentru că nu suportă despărţirea de soţia lui.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata