Ca să vă menajaţi genunchii, fiţi atenţi la greutate!

Persoanele supraponderale riscă mai mult să sufere de dureri la genunchi. Este constatarea unui studiu britanic, efectuat pe circa 600 de femei cu vârste cuprinse între 45 şi 64 de ani, observate timp de 14 ani, relatează passionsante.be.Au fost luate în considerare date privitoare la modul de viaţă (fumat, alcool, activitate fizică), evoluţia indicelui de masă corporală (IMC), apariţia unor dureri cronice la genunchi, rezultatele radiografiilor periodice ale articulaţiilor respective, etc.

Potrivit studiului, jumătate din participante aveau dureri – de intensitate variabilă – la genunchi (gonalgii), faţă de un sfert la începutul perioadei de observaţie. Rezultatele (publicate în revista ‘Arthritis Care and Research’) evidenţiază o legătură clară între apariţia gonalgiilor bilaterale (dureri la ambii genunchi) şi un IMC ridicat.

Ştiind că durerile de genunchi pot provoca probleme în activitatea zilnică, scăderea în greutate – chiar moderată – poate fi considerată un mijloc de combatere a lor.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.