Elena Udrea s-a întâlnit cu preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez

Preşedintele Organizaţiei PDL Bucureşti, deputatul Elena Udrea, a avut luni,5 martie,  la Madrid, o întâlnire cu Florentino Perez, preşedintele clubului sportiv Real Madrid şi al grupului de construcţii ACS (Actividades de Construcción y Servicios), cea mai mare firmă de acest tip din Europa, dar şi cu alţi lideri ai mediului de afaceri şi financiar spanioli.

Potrivit unui comunicat , Elena Udrea le-a vorbit acestora despre oportunităţile importante de investiţii din România şi, mai ales, din Bucureşti, punctând posibilitatea utilizării fondurilor europene, dar şi a parteneriatele public-private, pentru derularea unor proiecte economice strategice.

Atât Florentino Perez, cât şi ceilalţi oameni de afaceri din Spania s-au arătat foarte interesaţi de posibile investiţii în România, cu atât mai mult cu cât companiile pe care le reprezintă au un bun istoric al parteneriatelor cu statul spaniol, majoritatea lucrărilor importante de infrastructură din Madrid realizându-se într-un astfel de sistem, precizează comunicatul de presă transmis de PDL Bucureşti.

Citeste si:  Comisia Udrea: Ministerul Turismului nu a trimis nici 1% din documentaţia solicitată

De asemenea, conform sursei citate, oamenii de afaceri i-au lăudat pe muncitorii români, pe care i-au catalogat ca fiind „foarte serioşi şi muncitori”, punctând politica lor ca în cazul unor investiţii în România să folosească forţă de muncă locală.

Preşedintele Real Madrid, Florentino Perez, i-a spus Elenei Udrea că datorită fotbalului a reuşit să cunoască mai mulţi români, cu unii dintre ei rămânând chiar prieten şi că a auzit foarte multe lucruri bune despre România şi despre schimbările produse în ultimii ani, ţara noastră fiind o locaţie foarte bună pentru investiţii.

Citeste si:  Manelele şi vânzările ambulante ar putea dispărea de pe litoral

La sfârşitul întâlnirii, Elena Udrea le-a adresat o invitaţie lui Florentino Perez şi oamenilor de afaceri spanioli de a vizita România şi de a se convinge la faţa locului de oportunităţile care există în ţara noastră, se mai arată în comunicat. Gazdele spaniole au acceptat invitaţia preşedintelui PDL Bucureşti de a vizita România, iar Elena Udrea a fost încântată de invitaţia lui Florentino Perez de a asista alături de acesta la un meci de fotbal al lui Real Madrid.

Alături de Elena Udrea, în vizita făcută în Spania a fost şi deputatul William Brînză, care a discutat cu preşedintele Real Madrid, Florentino Perez în scopul atragerii investitorilor spanioli pe piaţa românească, se arată într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Citeste si:  Premierul Mariano Rajoy neagă vehement că ar fi primit plicuri cu bani la negru

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate va avea marţi o întrevedere şi cu primarul oraşului Madrid, Ana Botella, potrivit comunicatului.

‘Principala preocupare este să reuşim să creăm noi locuri de muncă pentru tineri, dat şi pentru persoanele trecute de prima tinereţe care au rămas fără serviciu şi a căror şanse de angajare sunt mai mici. Trebuie să dezgheţăm piaţa forţei de muncă prin atragerea investitorilor cu potenţial economic, dar şi prin convingerea celor deja existenţi pe piaţa românească de a-şi extinde afacarile’, a declarat William Brînză, potrivit comunicatului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close