Lucian Duţă: Nu îmi dau demisia, CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate în scandalul morfinei

0
Directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a declarat marţi că nu îşi dă demisia din funcţie şi că CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate în scandalul morfinei.

„Nu-mi dau demisia. Nu mi-a cerut demisia premierul, pentru că dacă mi-ar fi cerut demisia, mi-aş fi prezentat-o, normal”, a spus Duţă la finalul întâlnirii reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu cei ai producătorilor de medicamente, de la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că „întotdeauna când apar situaţii de acest gen, fiecare avem să ne reproşăm câte ceva”, dar că în scandalul morfinei CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate, aceasta aparţinându-le celor care ar fi trebuit să monitorizeze piaţa farmaceutică.

Duţă a susţinut că este foarte puţin probabil să se mai repete situaţia de acum câteva zile, când în urma retragerii de pe piaţa românească a unei companii de medicamente în farmacii nu a mai existat morfină.

„Noi vom veni cu o serie de măsuri care vor împiedica apariţia unor situaţii regretabile pe care le-aţi văzut zilele trecute. Ministerul Sănătăţii lucrează la ora aceasta împreună cu CNAS la un set de măsuri pentru a împiedica aceste situaţii”, a afirmat Duţă.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.