EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Lucian Florin Guran revine în funcţia de director general al DGPMB

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus miercuri,7 martie, încetarea împuternicirii în funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică a chestorului principal de poliţie Lucian Florin Guran şi revenirea acestuia în funcţia de bază – director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.MAI precizează într-un comunicat că, „urmare a evenimentelor produse în ziua de 5 martie şi a aspectelor prezentate în raportul de evaluare a activităţii manageriale din cadrul Poliţiei Capitalei, întocmit de Corpul de Control al IGPR, ministrul Gabriel Berca a dispus încetarea împuternicirii în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a chestorului de poliţie Vasile Viorel”.

Chestorul principal de poliţie Florin Lucian Guran a fost împuternicit la 26 martie 2011 să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Guran a fost numit adjunct al DOSP de fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Viorel Vasile, a fost demis din funcţie de ministrul Gabriel Berca miercuri după ce luni după-amiază un angajat al MAI a ucis două persoane şi a rănit alte şase într-un atac armat la un coafor din zona Perla din Capitală.

Continuitatea la şefia Poliţiei Capitalei a fost asigurată, pentru câteva ore, de comisarul-şef Gheorghe Dumitru.

Ministrul Gabriel Berca a declarat miercuri, la Parlament, că la Poliţia Capitalei se va întoarce Lucian Guran, urmând ca după şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor ministrul să anunţe oficial această decizie.

„După şedinţa Parlamentului voi merge la minister şi voi face un lucru absolut firesc, acela ca domnul Lucian Guran să se întoarcă la Poliţia Capitalei, pentru că dânsul a fost la minister”, a spus Berca.

Ministrul a subliniat că vor fi organizate concursuri de ocupare a posturilor de şefi ai inspectoratelor judeţene de poliţie, unde în prezent sunt în funcţii interimari.

„De altfel, este o chestiune pe care am discutat-o şi cu şeful Poliţiei Române. Facem o analiză la nivelul întregii ţări, pentru că avem foarte mulţi interimari şi eu nu cred că poliţia poate să aibă performanţă dacă nu are stabilitate. Vom organiza concursuri în toate judeţele unde avem şefi de inspectorate judeţene interimari”, a afirmat Berca.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata