Şeful Poliţiei Capitalei a fost demis de ministrul Gabriel Berca

0

Comisar şef Gheorghe Dumitru a fost numit şef al Poliţiei Capitalei, înlocuindu-l pe Viorel Vasile, care a fost demis miercuri ,7 martie,din funcţie de ministrul Gabriel Berca, au declarat oficiali ai Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Chestorul Vasile Viorel a fost numit şef al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti la sfârşitul lunii martie 2011.

‘Aştept de la dânsul să ducă la îndeplinire obiectivele pe care le-am fixat desprinse din realităţile Bucureştiului. Combaterea grupărilor care operează la nivelul Capitalei, îmbunătăţirea siguranţei în perimetrul şcolilor, dispunerea de măsuri specifice cu efect direct asupra reducerii criminalităţii în Capitală aşa încât cetăţenii Bucureştiului să se simtă în siguranţă pe stradă, în parcuri, în pieţe, în transportul în comun, practic în orice loc public”, preciza la învestirea în funcţie secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ioan Dascălu.

O altă sarcină trasată noului şef al DGPMB de conducerea MAI a fost îmbunătăţirea colaborării cu poliţia locală, cel puţin în domeniul de ordine publică, circulaţie şi combaterea comerţului stradal ilicit dar şi creşterea gradului de siguranţă în trafic.

Demiterea şefului Poliţiei Capitalei vine după ce luni după amiază un angajat al MAI a ucis două persoane şi a rănit alte şase într-un atac armat la un coafor din zona Perla din Capitală.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a dispus măsuri imediate pentru verificarea modului în care au fost analizate şi soluţionate plângerile depuse împotriva autorului agresiunii de luni seara,5 martie, din zona Perla, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IGPR, Christian Ciocan.

Totodată, a adăugat acesta, şeful Poliţiei Române a dispus verificări privind modul de autorizare a deţinătorului de armament legal precum şi modul în care ofiţerii specializaţi şi-au îndeplinit atribuţiile privind verificarea deţinătorilor de arme.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a dispus o anchetă internă privind activitatea poliţiştilor Secţiei 14 referitor la o plângere împotriva atacatorului din zona Perla, a declarat purtătorul de cuvânt al DGPMB, Diana Sarca.

DGPMB, prin directorul general, chestor de poliţie Vasile Viorel, a dispus o anchetă internă cu privire la activitatea poliţiştilor secţiei 14″, a declarat Sarca.

Ea a precizat că soţia atacatorului s-a prezentat pe 1 martie la Secţia 14 de poliţie, precizând că bărbatul său deţine o armă de foc şi că se simte ameninţată, fiind şi în proces de divorţ.

Sarca a adăugat că urmează să se stabilească pe baza acestei anchete dacă s-au respectat toţi paşii pe care îi impune procedura internă când se primesc asemenea plângeri.

Autorului atacului, Gheorghe Vlădan, a fost arestat preventiv, marţi seară, pe o perioadă 29 de zile, pentru omor calificat şi deosebit de grav şi de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.