Eurodeputat italian: România şi Bulgaria sunt incapabile să controleze fluxurile de imigranţi ilegali

România şi Bulgaria sunt incapabile să controleze fluxurile de imigranţi ilegali, iar deschiderea spaţiului Schengen pentru cele două state ar fi un risc, a declarat joi,8 martie, eurodeputatul italian Oreste Rossi, din partea formaţiunii Liga Nordului.

„România şi Bulgaria nu îndeplinesc cerinţele standard ale Uniunii Europene pentru a avea acces la spaţiul Schengen. Ar fi un risc să deschidem acest spaţiu, deoarece (România şi Bulgaria) sunt incapabile să controleze fluxurile de imigranţi ilegali, iar prima consecinţă ar fi intrarea facilă a imigranţilor în ţările noastre”, a declarat Rossi, solicitat să explice o afirmaţie făcută recent, alături de un alt eurodeputat al Ligii Nordului, Claudio Morganti, conform căreia Olanda a adoptat o poziţie corectă opunându-se aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

„Statele membre ar avea atunci o problemă în administrarea fluxurilor (de imigranţi ilegali), dat fiind faptul că Europa nu este întotdeauna pregătită să reacţioneze în faţa acestor probleme, după cum a arătat în trecut”, a mai precizat Rossi, membru al Ligii Nordului, formaţiune considerată naţionalistă şi xenofobă.

Liderii de stat şi de guvern din UE au convenit, în Consiliul European încheiat vineri la Bruxelles, să revină la subiectul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen în vederea adoptării unei decizii în luna septembrie a acestui an. „Consider că decizia Consiliului European de a amâna dezbaterea privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost corectă, deoarece acum este mult mai bine ca UE să-şi concentreze eforturile pe rezolvarea crizei financiare”, a subliniat eurodeputatul italian.

„Până acum, România şi Bulgaria nu au îndeplinit cerinţele UE, aşa că nu are rost să se discute despre acest lucru (n.r. – aderarea la spaţiul Schengen)”, a mai spus el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.