În ultimul an, în Japonia s-au înregistrat aproape 600 de cutremure de peste 5 grade pe scara Richter

În Japonia s-au înregistrat aproape 600 de cutremure cu o magnitudine mai mare de 5 grade pe scara Richter de la seismul de 9 grade care s-a produs la 11 martie 2011 în această ţară, a anunţat joi Agenţia niponă de Meteorologie, informează EFE.

Agenţia citată a mai precizat că arhipelagul nipon a înregistrat în decurs de un an 158 de replici de peste 5 grade pe scara Richter, 97 de replici mai mari de 6 grade pe scara Richter şi şase replici mai mari de 7 grade.

Sursa menţionată a mai anunţat că ultimul seism important s-a produs la 1 martie pe coasta Ibaraki, la nord de Tokyo, unde s-a înregistrat un cutremur de 5,3 grade.

Şi cu toate că numărul replicilor a scăzut constant, agenţia recomandă precauţie şi nu exclude posibilitatea unor noi cutremure, dat fiind că deja s-au produs replici de 5 grade în alte zone din nordul ţării, precum Niigata y Akita. Totuşi, Agenţia niponă de Meteorologie a insistat că posibilitatea ca în Japonia să se producă seisme mai mari de 7 grade sunt pe zi ce trece tot mai reduse.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.