EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

România va avea o poziţie „ceva mai activă şi mai hotărâtă” în Consiliul European, susţine Cristian Diaconescu

0
România va avea o poziţie „ceva mai activă şi mai hotărâtă” în cadrul Consiliului European, atunci când „alte interese din afara deciziei pot să ne afecteze”, a declarat miercuri, la Bruxelles, ministrul afacerilor externe Cristian Diaconescu.

Şeful diplomaţiei române a avut miercuri seară, la sediul Executivului UE de la Bruxelles, o întâlnire cu secretarul general al Comisiei, Catherine Day. Întrebat de presă la sfârşitul discuţiei dacă va exista o schimbare de atitudine a României în cadrul Consiliului European, Cristian Diaconescu a precizat că nu este vorba „neapărat de o schimbare”, ci de „o poziţie ceva mai activă şi mai hotărâtă”.

„Nu neapărat o schimbare, pentru că poziţiile susţinute în Consiliul European, după părerea mea, au fost corecte, consecvente şi, sigur, urmărind în mod evident interesul României”, a spus ministrul de externe. „Dar, o poziţie ceva mai activă şi mai hotărâtă atunci când ştim că avem dreptate, când ştim că alte interese din afara deciziei pot să ne afecteze, da, la acest lucru să vă aşteptaţi”, a declarat oficialul român.

Ministrul Cristian Diaconescu are prevăzute, joi, convorbiri la sediul NATO cu secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, şi cu secretarul general-adjunct, Alexander Vershbow.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.