15 martie 2012 – termen limită pentru Declaraţia 204

Până joi, 15 martie a.c. inclusiv, trebuie depusă la Fisc „Declaraţia anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale” pentru anul 2011, formular 204.Obligaţie

Formularul 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale”, cod. 14.13.01.13/2i, se completează şi se depune de următoarele categorii de contribuabili:

– asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice care realizează venituri din activităţi independente inclusiv din activităţi adiacente sau din activităţi agricole, pentru care venitul net se determină în sistem real;

– asocierile constituite între persoane fizice şi persoane juridice române cu statut de microîntreprindere;

– asocierile constituite între  persoanele fizice care obţin venituri dintr-o activitate desfăşurată într-o formă de organizare cu personalitate juridică – societate profesională cu răspundere limitată (SPRL) constituită potrivit legii speciale şi care este supusă regimului transparenţei fiscale, potrivit legii.

Atenţie!

Persoanele fizice care obţin venituri dintr-o activitate desfăşurată într-o formă de organizare cu personalitate juridică – societate profesională cu răspundere limitată (SPRL) constituită potrivit legii speciale şi care este supusă regimului transparenţei fiscale, potrivit legii, au obligaţia să asimileze acest venit distribuit venitului net anual din activităţi independente.

Formularul 204 nu se depune pentru asocierile fără personalitate juridică pentru care venitul net anual se determină pe baza normelor de venit.

Termen de depunere

Formularul 204 se depune anual de către asociatul desemnat prin contract să răspundă pentru îndeplinirea obligaţiilor asociaţiei faţă de autorităţile publice, până la 15 martie 2012 pentru veniturile realizate în anul 2011.

Important! Fiecare membru al asociaţiei are obligaţia de a depune anual până la 25 mai 2012 „Declaraţie privind veniturile realizate din România” formular 200, cod 14.13.01.13, pentru venitul net/pierderea realizat/realizată în anul 2011, repartizată proporţional cu cota de participare a fiecărui membru în asociaţie, la unitatea fiscală pe raza căreia are domiciliul.

Completare

Declaraţia se completează în două exemplare, astfel: originalul se depune la organul fiscal la care asociaţia este înregistrată în evidenţa fiscală; copia se păstrează la domiciliul fiscal al asocierii, împreună cu celelalte documente privind activitatea acesteia.

Formularistică

Formularul 204 se pune gratuit la dispoziţia contribuabilului, prin procurarea direct de la unitatea fiscală sau prin accesarea siteurilor ANAF, www.anaf.ro, categoria Asistentă contribuabili /Toate formularelor cu explicaţii din prima pagină, precum şi al DGFP Vâlcea, www.finantevalcea.ro, categoria Utile, subcategoria Formulare fiscale/ Formulare fiscale ordonate după număr, din prima pagină, lateral stânga.

Sancţiuni

Nedepunerea formularului 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută pentru persoanele fizice, de la 50 la 500 lei.

*

Baza legală:  Ordin al Preşedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, publicat în Monitorul Oficial nr. 72 din 30 ianuarie 2012; art. 219 alin. (4) coroborat cu alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.