EUR
4,81 RON
(+0.02%)
USD
4,43 RON
(+0.24%)
GBP
5,72 RON
(+0.7%)
CHF
4,53 RON
(+0.1%)
BGN
2,46 RON
(-0.12%)
BYN
1,98 RON
(+0.2%)
CAD
3,33 RON
(+0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,91 RON
(+0.63%)
JPY
0,04 RON
(+0.41%)
CZK
0,19 RON
(+0.54%)
INR
0,06 RON
(+0.13%)

 

Cristian Petrescu: O companie importantă îşi propune să realizeze un circuit de Formula 1 în România

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, s-a întâlnit, joi dimineaţă,8 martie, la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, cu reprezentanţii unei companii care proiectează circuitele de Formula 1 din lume şi care şi-au exprimat intenţia de a realiza un astfel de circuit şi în România.

‘Am avut discuţii cu reprezentanţii unei companii foarte cunoscute care proiectează toate circuitele de Formula 1 din lume. Deocamdată au fost discuţii de tatonare. Îi aştept la Bucureşti pe directorii acestei companii. Ei îşi propun să facă un circuit de Formula 1 în România. În ce măsură va fi relevant şi important pentru noi să avem acest circuit rămâne de văzut’, a declarat Cristian Petrescu, care a subliniat că nu a fost stabilită încă o dată anume, dar probabil această întâlnire va avea loc în următoarele luni.

Ministrul Dezvoltării a precizat că un astfel de proiect ar putea fi dezvoltat doar în parteneriat public-privat deoarece ministerul şi bugetul ţării în general nu îşi permit o investiţie de acest gen.

‘Odată ce s-ar dezvolta acest circuit se va dezvolta şi infrastructura turistică pe măsură: hoteluri, restaurante etc. A fost doar o discuţie de tatonare, dar ei vor veni la Bucureşti şi vom vedea care sunt lucrurile cu care poate contribui statul şi cu ce va veni partenerul privat. Şi-au exprimat dorinţa pentru Bucureşti sau litoral, dar nu este nimic bătut în cuie’, a mai spus Cristian Petrescu.

Acesta a adăugat că, din datele pe care le deţine, există deja pe planul integrat de dezvoltare a Braşovului, pe fonduri europene, un circuit ‘nu chiar de Formula 1, ci de Formula 2 sau alt gen’, un proiect depus şi aprobat.

‘În aceste condiţii nu ştiu cât de relevant ar fi să mai avem încă un circuit pentru că nu suntem ţara circuitelor. Dar nu ar fi o investiţie a statului pentru că statul chiar nu are bani să investească în circuite de Formula 1. Ar fi eventual o contribuţie a unei localităţi sau autorităţi publice locale care să pună la dispoziţie terenul, iar partenerii privaţi să contribuie la realizarea acestui proiect’, a menţionat ministrul Dezvoltării, adăugând că respectiva companie ar fi dispusă să vină în România când va fi momentul.

Citește și
1 Comentariu
  1. TANDALA spune

    NU E RENTABIL NICI IN PPP!…ROMANIA ARE NEVOIE DE AUTOSTRAZI SI INFRASTRUCTURA PERFORMANTA. DEGEABA VORBESC PANARAMELE REPREZENTARII ACTUALE CU CONSTRUCTORII. O SA PIERDEM BANI MULTI. TARTORELE DE BERNIE ECLESTONE(MAMELUCUL DE LA CONDUCEREA FORMULEI 1) SE JOACA CU TARILE CE DEJA AU CIRCUITE(SPA-BELGIA, MAGNICOUR-FRANTA,ETC) SI DEMENAJEAZA IN TURCIA, BAHREIN…CARE-SI DAU CHILOTII JOS……..NUMAI DE ASTA AVEM NEVOIE NOI ROMANII ACUM????????…CE-AR FI SA FINANTEZE MODERNIZAREA SCOLILOR RURALE, CONSTRUIREA DE CRESE, CASE PTR. SPECIALISTI IN ZONELE RURALE, APARTAMENTE SUBVENTIONATE PTR. TINERI CU VENITURI MOJICE…ASTEA DA IDEI, NU…CIRCUIT…IAR DACA N-AU FOLODIT UNGUENTELE ALEA PTR HEMOROIZI, NENEA ASTA AR PUTEA S-O DEA(INTREAGA CANTITATE DE TUBURI) PDL-ISTILOR SA-SE SPELE PE DINTI(SI NICI DINTII NU AR FI AFECTATI DIN CAUZA BAUTURILOR ALCOLICE SAU RACORITOARE) A.I. FACAND O ECONOMIE LA BUGET.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata