Experţii belgieni nu recomandă înotul pentru bebeluşii cu vârsta sub un an

Consiliul Superior al Sănătăţii (CSS) din Belgia nu recomandă înotul pentru bebeluşii cu vârsta sub 12 luni, din cauza riscurilor pentru sănătatea acestora, relevă un raport prezentat de cotidianul Le Soir, informează EFE.

CSS, care este consultat de autorităţile publice ale ţării în tot ceea ce priveşte sănătatea, a ajuns la această concluzie în urma cercetărilor efectuate de mai mulţi experţi.

„Experţii au cântărit riscurile şi avantajele. Pentru copiii cu vârsta sub 12 luni, nu există beneficii reale”, a explicat Micheline Kirsch-Volders, care a condus studiul. Potrivit acesteia, bebeluşii „sunt deosebit de vulnerabili”.

Micheline Kirsch-Volvers a amintit, de asemenea, că, în piscinele în care înoată bebeluşii, temperaturile apei şi aerului sunt ridicate, ceea ce favorizează prezenţa microorganismelor.

Expertul a dat asigurări că avantajele pe care le oferă piscina pentru cei mai mici – avantaje fizice şi afective – se pot obţine cu o simplă baie.

Potrivit „Le Soir”, aproximativ 15 % dintre copiii belgieni practică înotul înainte de a împlini 12 luni, obicei care a început să se extindă în anii „60 pentru a-i obişnui pe micuţi cu apa şi a le îmbunătăţi coordonarea.

Consiliul Superior al Sănătăţii recomandă însă înotul pentru copiii cu vârsta peste un an şi nu consideră credibile studiile potrivit cărora clorul ar face să crească riscul de a suferi de astm în viitor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.