În timp ce Puterea centrală vrea să închidă postul de televiziune Antena 3, CJ Neamţ îi dă bani

2
– „Antena 3“ SA (J40/16641/2003, CUI: 15971591) figurează printre cei mai recenți câștigători ai licitațiilor organizate de Consiliul Județean Neamț pe Sistemul Achizițiilor Publice (SEAP), cu o sumă totală de aproape doua miliarde lei vechiPromovarea județului Neamț prin aruncarea cu bani pe tot felul de proiecte continuă să fie o preocupare importantă la Consiliul Județean Neamț.

Un astfel de proiect are numele „Promovarea ariilor naturale protejate din județul Neamț“. Este o lipsă de bun simț rară ca, după ce scandalurile din câteva zone protejate au ținut capul de afiș chiar și în presa centrală, fără ca în teren să se încerce îndreptarea abuzurilor, să susții că este nevoie de promovarea „ariilor naturale protejate“ și, mai mult, să risipești banul public pentru aceasta.

Două astfel de cazuri sunt elocvente: în zona în care protecția ar fi trebuit să fie de gradul cel mai mare, Parcul Național Ceahlău, s-a construit un stabiliment monastico-turistic, cu complicitatea Consiliului Județean Neamț, custodele rezervației, și a unor persoane iresponsabile din Guvern.

În ciuda protestelor și chiar a unor procese deschise de asociații de protecția mediului, stabilimentul funcționează bine-mersi.

Un alt exemplu este al construirii telegondolei de pe Muntele Cozla. Aici buldozerele au invadat rezervația naturală a depozitului fosilifer de pești oligoceni, fără o minimă supraveghere din partea specialiștilor, care ar fi putut recupera măcar o mare parte din materialul zoologic cu o vechime de mai multe zeci de milioane de ani deranjat de șantier.

Desigur, lucrările nu au avut avizul obligatoriu, conform legislației de la acea vreme, de la Comisia Monumentele Naturii din cadrul Academiei Române.

Acum, Consiliul Județean Neamț, în ciuda crizei și în numele unui turism inexistent, scoate la mezat, pe SEAP, „Servicii de promovare produs turistic prin intermediul mass-media în cadrul proiectului «Promovarea ariilor naturale protejate din județul Neamț»“.

Surpriza este că unul dintre cele două loturi ale acestui proiect, și anume „Lot.1: Difuzare spot prin intermediul unui post național de televiziune“, este adjudecat, la 25.01.2012, de „Antena 3“ SA, societatea comercială care are postul de televiziune devenit o adevărată pacoste pentru cei aflați momentan la putere și, mai ales, pentru Băsescu.

Valoarea pentru care a fost adjudecat acest lot, 99.278.40 lei, nu lasă să se înțeleagă că ar fi fost vorba despre vreo dedicație sau vreo complicitate a președintelui CJ, Vasile Pruteanu, căci estimarea inițială din proiect a acestei valori era de peste trei ori mai mare: 300.000 lei. Deci „Antena 3“ a fost nevoită să ofere un preț de dumping ca să poată obține contractul.

Lotul 2, „Inserție material într-un cotidian cu acoperire națională“, a fost adjudecat de „Acquisition Career Management“ SRL Pitești, pentru suma de 18.000 lei, mai mică doar cu 2.000 lei decât valoarea estimată inițial. Dacă ar fi cazul să existe vreo suspiciune, mai degrabă în cazul acestui lot ar putea persista.

După același șablon și pe aceleași cifre se desfășoară și licitația pentru „Servicii de promovare produs turistic prin intermediul mass-media în cadrul proiectului «Tradiții și artă populară în Ținutul Neamț»“, care atribuie contractele la 26.01.2012. „Antena 3“ SA ia lotul 1, tot pentru 99.278.40 lei, iar „Acquisition Career Management“ SRL Pitești ia lotul doi, tot pentru 18.000 lei și tot pentru inserturi în ziar național.

„Antena 3“ SA îi are ca administratori pe Emanuel Mihai Gîdea, Sabina Petre și George Daniel Matiescu. Asociații sunt Corina Mirela Voiculescu, Sorin Oancea, Camelia Rodica Voiculescu și Fundația „Dan Voiculescu“ pentru Dezvoltarea României. Cu 531 angajați, „Antena 3“ SA a făcut un profit de 175.780 lei în 2010 și o cifră de afaceri de 44.544.351 lei.

În 2009, situația financiară a acesteia a fost mai bună: profit de 2.114.714 lei și cifră de afaceri de 55.246.849 lei. Semnificativ pentru evoluția financiară a „Antenei 3“ este că în anul electoral 2008 a obținut un profit de 13 milioane lei, de peste 100 de ori mai mare decât în 2010.

loading...

Citește și
2 Comentarii
  1. Obiectivus spune

    Foarte bine vrea Puterea !! Să-l închidă ! Cât mai repede.

  2. Obiectivus spune

    JOS ANTENELE SECURISTULUI FELIX ! ! !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.