Oamenii de ştiinţă spanioli confirmă relaţia dintre calviţia timpurie şi problemele de prostată

0
Oamenii de ştiinţă spanioli au confirmat relaţia dintre alopecia androgenetică, adică o calviţie (cădere a părului) timpurie, şi hiperplazia benignă de prostată (HBP), sau adenomul de prostată, notează EFE.Universitatea din Granada (sudul Spaniei) a informat miercuri că HPB se întregistrează la peste 50 la sută dintre bărbaţii sexagenari şi provoacă nevoia de a urina frecvent.

Studiul ştiinţific, publicat în revista Academiei Americane de Dermatologie şi câştigător al premiului celui de-al 68-lea Congres Anual al acestei instituţii americane, arată că în cazul bărbaţilor care suferă de alopecie timpurie există un risc mai mare de a suferi de HBP decât în cazul celorlalţi bărbaţi.

Alopecia androgenetică este cea mai frecventă formă de calviţie, are o componentă ereditară şi evoluează progresiv dacă nu este tratată. Hiperplazia (creşterea în volum) benignă este cea mai frecventă boală a prostatei.

La acest studiu au participat 87 de bărbaţi, dintre care 45 fuseseră diagnosticaţi de dermatolog cu alopecie androgenetică.

Rezultatele au arătat că exista o relaţie clară şi directă între subiecţii cu calviţie timpurie şi cei care sufereau de hiperplazie benignă a prostatei.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea din Granada, de la Spitalul Universitar San Cecilio din Granada şi de la Spitalul St. Thomas din Londra.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.