România îşi desemnează sâmbătă melodia pentru Eurovision 2012

Piesa care va reprezenta România la Eurovision va fi desemnată sâmbătă,10 martie,  când va avea loc la TVR finala naţională a concursului.

Spectacolul, la care invitaţi speciali vor fi reprezentanţii României la Eurovision 2011, trupa Hotel FM, reprezentanţii Irlandei la aceeaşi ediţie, dar şi la cea din acest an, Jedward, şi Anggun, desemnată să reprezinte Franţa la Baku, va fi prezentat de Gianina Corondan, Constantin Trofin, Iulia Pârlea şi cei trei „Terori”, Zory, Bogdan şi Valentin, din emisiunea „La Mustaţă”, prezentată de Constantin Trofin la TVR 2.

Ca şi în alţi ani, în camera verde vor fi, pe lângă artiştii concurenţi, jurnaliştii acreditaţi şi, în premieră, bloggerii care vor face live report.

În finala naţională a Eurovision vor concura 15 melodii, respectiv „Call my name” în interpretarea lui Cătălin Josan, „Zeleilah” – Mandinga, „If you ever fell” – Vicky Red, „Don’t say sorry” – Bianca Purcărea, „Şun-ta” – Electric Fence, „I walk alone” – Ovidiu Anton, „This must be love” – Ana Mardare, „Girls don’t cry” – Ioana Bianca Anuţa, „Singura care” – RPK, „Say my name” – Tasha, „The best a man can get” Lucian Oros, „Twilight” – Bianca Purcărea, „This is on my side” – Raluca Ocneanu, „If you find simple words to say” – Ana Mardare, „Rollin'” – Miss Mary.

Selecţia naţională va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de la ora 21,00.

De asemenea, în premieră, anul acesta, finala va putea fi urmărită şi de internauţi, pe www.tvr.ro/eurovision, dar şi pe site-ul oficial al competiţiei internaţionale – www.eurovision.tv.

Spectacolul de sâmbătă seara va fi transmis în trei părţi, de la ora 21,00, de la 22,00 şi de la 23,00, urmând ca înainte de miezul nopţii să fie cunoscută piesa care va reprezenta România la concursul Eurovision 2012, în luna mai, la Baku.

Alegerea va fi făcută în baza notelor primite de la un juriu de specialişti (50%) şi prin televoting (50%). În caz de egalitate, va câştiga melodia care va avea cel mai mare număr de voturi primite de la publicul telespectator.

De la ora 24,00 este programată, la fel ca în fiecare an, transmisiunea „Dopo Eurovision”, cu discuţiile de după concurs, la care vor participa artiştii, reprezentanţii lor şi jurnaliştii acreditaţi.

Piesa câştigătoare la selecţia naţională va participa în prima semifinală Eurovision de pe 22 mai la Baku. Cea de-a doua semifinală a concursului este programată în 24 mai, iar finala internaţională pe 26 mai, tot în capitala Azerbaidjanului.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.