EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Sute de mineri protestează în Bulgaria

0

Câteva sute de mineri de la oraşul bulgar Madan (sudul ţării) protestează insistând să-şi primească salariile. Minerii, care au intrat în grevă la începutul lunii, s-au întâlnit vineri cu ministrul economiei şi energiei Traicio Traikov.

Protestatarii afirmă că începând din luna mai 2011 nu primesc decât 60% din salariu.

Aceştia au cerut de asemenea ca statul să rezilieze contractele pentru concesionarea minelor din oraş, încheiate cu omul de afaceri Valentin Zahariev. Acesta are o reputaţie destul de controversată pentru că numele lui este legat de falimentul celui mai mare combinat siderurgic din Bulgaria, ‘Kremikovţi’. În anul 1999 Zahariev a cumpărat de la stat combinatul situat lângă Sofia, dar în câţiva ani acesta a dat faliment, iar mii de angajaţi au rămas pe stradă.

Ministrul Traikov le-a promis minerilor că îşi vor primi banii la începutul săptămânii viitoare. Oficialul a spus că cea mai mare prioritate în acest moment este plata salariilor minerilor, iar abia după aceea se poate discuta rezilierea contractelor cu concesionarul. Suma pe care compania minieră GORUBSO o datorează minerilor se ridică la 550 mii de euro.

Traikov şi a exprimat uimirea în legătură cu faptul că GORUBSO acumulează pierderi în condiţiile în care la Madan se află două din cele mai bogate mine de metale neferoase din Bulgaria, iar în acest moment preţurile acestor metale pe pieţele internaţionale sunt ridicate.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.