EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

AIEA: În prezent, energia nucleară este mai sigură decât acum un an

0

Industria nucleară a tras învăţăminte din catastrofa de la centrala atomică Fukushima şi această formă de energie este în prezent mai sigură decât acum un an, a dat asigurări vineri,9 martie, la Viena, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), informează EFE.

‘Fukushima Daiichi a fost un accident foarte grav, dar ştim ce a mers prost şi avem o linie de conduită clară pentru a stopa aceste cauze, nu numai în Japonia, ci şi în orice parte a lumii’, a afirmat într-un comunicat directorul general al AIEA, Yukiya Amano.

Cu două zile înainte de împlinirea unui an de la seismul urmat de tsunami care a provocat catastrofa de la centrala niponă, oficialul AIEA a subliniat că ‘siguranţa nucleară este mai puternică decât acum un an’.

Dezastrul de la Fukushima a generat o amplă dezbatere despre siguranţa şi viitorul centralelor nucleare şi a pus în evidenţă incapacitatea AIEA de a impune norme generalizate, precum şi lipsa de control pe plan internaţional.

În plus, a ieşit clar în evidenţă lipsa de pregătire a multor centrale în faţa unor posibile dezastre nucleare.

‘Ţările din lumea întreagă caută punctele slabe din propriile sisteme şi acţionează pentru a le întări’, a mai spus Yukiya Amano.

În luna septembrie, ţările membre ale AIEA au adoptat un plan de acţiune privind consolidarea siguranţei centralelor nucleare după catastrofa de la Fukushima.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.