MECMA: Conflictul de muncă din Valea Jiului a fost stins; detaliile tehnice vor fi anunţate luni

Premisele stingerii conflictului de muncă din Valea Jiului şi a reluării activităţii chiar din această seară au fost create, reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) ajungând la un consens cu liderii de sindicat din Valea Jiului, a anunţat, vineri seară, 9 martie, Cerasela Pătrăşcanu, şef birou presă MECMA.

Potrivit sursei citate, detaliile tehnice urmează să fie făcute publice luni, 12 martie, după ce acestea vor fi validate prin decizii legale ale conducerii Companiei Naţionale a Huilei (CNH) şi sindicatului Muntele.

‘Ministrul Economiei le mulţumeşte liderilor de sindicat pentru disponibilitatea de care au dat dovadă, minerii din Vlaea Jiului înţelegând pe deplin că soluţiile rezultă doar în urma dialogului. Astfel, s-au creat premisele stingerii conflictului de muncă şi a reluării activităţii chiar din această seară. Detaliile tehnice vor fi făcute publice luni. Toate celelalte detalii le veţi primi luni’, a precizat Cerasela Pătrăşcanu.

Reprezentanţii minerilor din Valea Jiului au intrat, vineri la prânz, la negocieri cu ministrul Economiei, Lucian Bode, sindicaliştii anunţând că nu vor accepta amânarea majorării sporului de pericol.

Minerii din Valea Jiului au început luni protestele, solicitând ca plata sporului de pericol pentru munca în subteran să se facă la o valoare de 700 de lei pe lună, mai mult cu 100 de lei faţă de ceea ce primeau până acum.

Liderii de sindicat susţin că minerii au dreptul la aceşti bani, după ce în luna februarie au semnat un act adiţional la contractul colectiv de muncă, împreună cu administraţia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.