EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

10 lucruri care vă ajută să ieşiţi în evidenţă la o întâlnire de business

0

– Interacţionăm din ce în ce mai mult, în ultima perioadă, numai prin e-mail sau prin intermediul reţelelor sociale – LinkedIn, Facebook, Twitter. Dacă persoanele timide sunt mai degrabă avantajate de acest tip de conexiune, nu trebuie să uităm, totuşi, care sunt regulile jocului într-o întâlnire reală, mai ales în mediul de afaceri.

Dacă tot trebuie să participaţi şi la întâlniri profesionale, seminarii, recepţii şi petreceri, trebuie să fiţi pregătiţi să vă puneţi în mişcare abilităţile interpersonale, pentru a-i putea cuceri sau convinge, după caz, pe cei pe care îi veţi cunoaşte acolo.

Să ştiţi să dominaţi situaţia poate face diferenţa între o întâlnire care devine nimic mai mult decât o pierdere de timp, şi un eveniment antrenant, în care vă puteţi extinde cercul de prieteni şi cunoştinţe utile.

A intra într-o sală plină de străini poate fi intimidant, într-adevăr.  Cel mai bun antidot este intraţi cu un scop. Faceţi un plan şi identificaţi ce anume vă propuneţi să obţineţi. Acest lucru vă va ajuta să vă canalizaţi energia în jurul unui scop precis şi să evitaţi conversaţiile forţate cu oameni care nu vă interesează.

De altfel, publicaţia Forbes a făcut o listă cu paşii care amănuntele care trebuie avute în vedere:

1.Mergeţi cu un scop. Amintiţi-vă în permanenţă de ce sunteţi acolo. Valorificaţi timpul petrecut la un eveniment pentru a vă face legături utile. Înainte de toate, stabiliţi o serie de obiective: să  vorbiţi cu trei oameni noi, să reţineţi două lucruri interesante, să obţineţi două informaţii despre care nu ştiaţi şi care ar putea să vă ajute pe viitor.

2. Utilizaţi-vă contactele din interior. Dacă îl cunoaşteţi pe organizator, rugaţi-l să vă prezinte oamenilor-cheie, pentru care aţi venit. Având o asemena deschidere, socializarea se va face cu mai multă uşurinţă şi vă va scuti de contacte de care nu aveţi nevoie.

3. Detaşaţi-vă de grupul pe care îl cunoaşteţi. Dacă participaţi la eveniment cu persoane pe care le cunoaşteţi bine, colegi şi prieteni, nu cădeţi în capcana falsului conformism de a fi înconjuraţi de cunoscuţi, vă veţi diminua şansele de a cunoaşte persoane noi. Încercaţi să staţi în mod deliberat lângă oameni pe care nu îi cunoaşteţi, pentru a avea oportunitatea unei convorbiri pe orice temă.

4. Păstraţi o perspectivă de ansamblu a evenimentului. Identificaţi persoanele care ar putea răspunde pozitiv la o abordare exterioară. Acestea ar fi personajele care stau mai retrase şi grupurile de doi şi trei, care sunt mai mereu deschise la noi participanţi. Puteţi identifica disponibilitatea celor care vorbesc, analizându-le limbajul corporal. Dacă sunt orientate spre exterior, vor fi, mai mult ca sigur, fericiţi ca alţii să se alăture grupului.

5. Fiţi conştienţi de propriul limbaj corporal. Încrucişarea braţelor în faţă şi privirea în podea formează o barieră faţă de o altă persoană, şi va da impresia că nu vreţi să participaţi la conversaţie. În schimb, braţele pe lângă corp şi menţinerea contactului vizual transmite semnale pozitive şi implicare totală într-o conversaţie.

6. Spargeţi gheaţa. Nu trebuie să aveţi impresia că trebuie să spuneţi mereu lucruri profunde.  Puteţi face un comentariu legat de locaţie, de meniu, puteţi pune o întrebare legată de interesul cuiva faţă de eveniment sau de locul de unde vine.

7. Atenţie la strângerea de mână. Cele mai multe întâlniri încep cu o strângere de mână cordială – fiţi fermi în getsurile pe care le faceţi, fără să exageraţi, şi păstraţi contactul vizual şi zâmbetul.

8. Puneţi  întrebări deschise. Acestea sunt întrebări la care se răspunde cu cine, ce, unde, când şi cum s-a întâmplat un anume lucru, spre deosebire de întrebările la care se răspunde cu da sau nu. Scopul acestei provocări este explorarea ideilor şi opiniilor interlocutorilor, demonstrându-vă, indirect, abilităţile de ascultare.

9. Nu exageraţi cu cărţile de vizită. Acordaţi importanţă fiecăreia dintre ele şi încercaţi să urmărăţi nu atât numărul, cât calitatea celor care le primesc. Fiţi pregătiţi să o înmânaţi acelora cu care aţi stabilit un contact solid.

10. Fiţi generoşi. Oferiţi-vă ajutorul celor care au nevoie de el şi nu cereţi nimic în schimb. Cei mai mulţi oameni apreciază o favoare şi îşi doresc să o întoarcă la un moment dat. În timp, satisfacţia personală se poate dovedi a fi o recompensă în sine.

 

 

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.