EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Coaliţia de guvernare vrea ca reîntregirea salariilor bugetarilor să fie făcută „cât de curând”

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a afirmat că în şedinţa de luni ,12 martie,a coaliţiei s-a discutat „în mare” despre reîntregirea salariilor bugetarilor şi s-a arătat că acest lucru se va face „cât de curând”.

„Am discutat (despre reîntregirea salarială pentru bugetari – n.r.), dar doar în mare. Este oricum în programul de guvernare, dar nu s-a intrat în amănunte, s-a spus doar că acest lucru se va face cât de curând”, a declarat Hunor Kelemen.

Pe 7 decembrie, preşedintele Traian Băsescu declara că ar trebui găsite soluţii pentru ca, în jurul datei de 1 iunie, să fie reîntregite salariile bugetarilor.

„La începutul anului 2011, parte din sumele tăiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred că este o datorie a mea şi a dumneavoastră să gândim şi să găsim soluţii pentru ca, undeva în jurul datei de 1 iunie, să reîntregim salariile bugetarilor, chiar dacă în luna ianuarie am avut un excedent faţă de veniturile planificate în buget, în luna februarie am avut un minus de două ori mai mare decât excedentul din ianuarie şi, probabil, şi în martie vom avea un minus de venituri în bugetul de stat. Dar el se datorează conjunctural situaţiei meteorologice din luna februarie”, a spus Băsescu.

El s-a declarat convins că şi Opoziţia va înţelege acest lucru şi că Executivul şi premierul vor privi spre bugetul de stat, aşa cum este el aprobat, şi vor putea găsi resursele necesare, fără a diminua din investiţii.

„Veţi putea găsi resurse ca, la sfârşitul mandatului, să le puteţi spune bugetarilor că au salariile întregi, aşa cum le-aţi găsit când aţi venit la guvernare”, a subliniat şeful statului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata