Cota de popularitate a preşedintelui Obama a scăzut sub 50%

Cota de popularitate a preşedintelui american Barack Obama a scăzut sub 50% în urma deciziei sale referitoare la preţul carburanţilor, oferind adversarilor săi o rază de speranţă pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, relevă un sondaj de opinie publicat duminică – relatează luni AFP.

Sondajul, realizat pentru postul de televiziune ABC News şi ziarul Washington Post, afirmă că doar 46% dintre persoanele chestionate aprobă acţiunile preşedintelui Obama, faţă de 50% care le dezaprobă.

Noile cifre contrazic un sondaj realizat în luna februarie, potrivit căruia 50% dintre americani aprobă acţiunile preşedintelui lor, faţă de 46% care s-au declarat împotrivă.

Citeste si:  Altercaţiile verbale din cadrul AIE, în atenţia presei de la Chişinău

Unda verde dată de preşedintele Obama pentru creşterea preţului la carburanţi a oferit o nouă speranţă adversarilor săi republicani pentru următoarele alegeri, afirmă noul sondaj.

Dacă alegerile ar avea loc în prezent, 49% dintre alegători ar vota pentru Mitt Romney, în prezent în fruntea candidaţilor la învestitura republicană, faţă de 47% pentru Barak Obama.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close