Fotbal: Lobonţ aduce noroc Romei

Portarul român Bogdan Lobonţ aduce noroc lui AS Roma, care cu el în poartă pierde rar şi primeşte puţine goluri în campionatul de fotbal al Italiei, scrie ziarul Il Messaggero, după victoria de sâmbătă, 10 martie,  a echipei din capitală la Palermo (1-0).

Lobonţ, supranumit „Pisica”, are 546 de minute jucate în actualul sezon din Serie A, cu 3 victorii (Parma, Atalanta şi Palermo), 2 egaluri (Inter şi Siena) şi un eşec (derby-ul cu Lazio din retur). Victoria de la Parma a fost primul succes al Romei cu antrenorul Luis Enrique.

Deşi stilul lui nu e cel mai plăcut ochiului, Lobonţ are evoluţii solide. Sâmbătă, cu mai multe intervenţii decisive, el a fost alături de Borini şi Lamela cel mai bun de pe teren. Graţie lui, sâmbătă Roma nu a primit gol în deplasare pentru prima oară după 80 de zile.

După meci, românul a fost lăudat de Luis Enrique. Acesta a spus că Lobonţ este „un băiat extraordinar, foarte muncitor”, şi care „ca portar aduce siguranţă”.

În etapa viitoare Lobonţ va reveni pe bancă, cedându-i locul titularului obişnuit, Stekelenburg, care a fost suspendat la Palermo.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.