EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Laszlo Tokes şi-a anunţat demisia din UDMR

Europarlamentarul Laszlo Tokes şi-a anunţat luni ,12 martie, demisia din UDMR argumentând că îi este din ce în ce mai greu să explice la Bruxelles ce se întâmplă în România, un exemplu fiind poziţia Uniunii faţă de proiectul de minerit de la Roşia Montană.

„În calitate de iniţiator al deciziei Parlamentului European de a interzice mineritul pe bază de cianuri nu pot accepta poziţia permisivă a partidului minoritar din coaliţia de guvernare cu privire la investiţia de la Roşia Montană, investiţie pe care o chiar sprijină. Pentru mine a devenit o problemă din ce în ce mai stânjenitoare să răspund, pe holurile Parlamentului din Bruxelles, întrebărilor unor colegi îngrijoraţi care doresc să afle acum, totuşi, ce se întâmplă în România? Nu prea pot să spun nici că firma canadiană ne-a cumpărat miniştrii…”, afirmă Tokes într-un comunicat dat publicităţii luni.

Potrivit eurodeputatului, comunitatea maghiară din Transilvania este „ruşinată” de comportamentul unor parlamentari UDMR care se opun demersurilor anticorupţie ale unor instituţii precum ANI şi DNA.

„Niciodată nu am fost de acord cu participarea UDMR la guvernare necondiţionat, doar de dragul puterii. Motivaţi de setea de putere, liderii UDMR au sacrificat universitatea noastră de stat maghiară, au preschimbat dezideratul autonomiei în posturi de directori şi prefecţi, şi sunt pregătiţi să dea, pe bani mărunţi, comorile naturale ale Ardealului.

Fiind la guvernare de atâta timp, poartă o bună parte din responsabilitate pentru falimentarea ţării, iar nota de plată au lăsat-o în cârca poporului: în loc de creare de locuri de muncă am primit măsuri de austeritate şi doar un împrumut extern de peste 30 de miliarde de euro menţine România pe linia de plutire”, susţine Laszlo Tokes care subliniază că respinge aceste practici ale UDMR bazate pe „interese obscure de partid”.

Tokes Laszlo este fondator al Uniunii Democrate Maghiare din România, a fost preşedintele de onoare al UDMR din 1990 până în 2003 iar până în prezent a fost membru al organizaţiei din Timiş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata