Ouăle s-au scumpit cel mai mult în februarie 2012

0
Ouăle s-au scumpit cel mai mult, în luna februarie 2012, cu 12,7 procente, dar şi preţul legumelor şi fructelor şi al conservelor din legume şi fructe a crescut cu procente cuprinse între 4,47 şi 6,20%, faţă de luna anterioară, conform datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Mierea de albine este singurul produs alimentar care s-a ieftinit cu 0,23%, în februarie 2012.

Potrivit INS, preţurile produselor alimentare au fost în creştere cu 1,21 procente în februarie, comparativ cu luna precedentă.

Datele statistice arată că legumele şi conservele de legume s-au scumpit cu 5,77%, cartofii cu 5,72%, fructele şi conservele de fructe – 4,48%, fructele proaspete cu 4,76%, citricele şi alte fructe meridionale cu 4,47 şi alte legume şi conserve din legume cu 6,20%.

Au mai fost înregistrate scumpiri la laptele de vacă, cu 1,66% , iar până într-un procent au crescut preţurile la brânză – 0,55%, mălai -0,19%, preparate şi conserve din carne, cu 0,19%, respectiv 0,24 procente.

Potrivit datelor INS, în luna februarie 2012, preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,40%, cele mai mari scumpiri fiind înregistrate la tutun şi ţigări – 1,40% şi la combustibili de 0,77%. În schimb, în februarie, s-au ieftinit uşor frigiderele şi congelatoarele cu 0,05%.

În ceea ce priveşte tarifele serviciilor, acestea au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,13% în ianuarie 2012. Serviciile de îngrijire medicală s-au scumpit cu 0,35%, transportul rutier cu 0,29%, telefon – 0,19 procente.

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,59% în februarie 2012, de la 2,72%, nivel consemnat în luna ianuarie 2012, fiind din nou la cel mai redus nivel din ultimii 23 de ani, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.