EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Bill Clinton apare într-un documentar în sprijinul preşedintelui Barack Obama

Fostul preşedinte american Bill Clinton apare în documentarul realizat de echipa de campanie a lui Barack Obama, ce va fi lansat joi, în care laudă decizia ‘onorabilă’ luată de actualul lider de la Casa Albă de a-l ucide pe Osama ben Laden, transmite AFP.

‘A ales drumul cel mai dificil şi cel mai onorabil care există’, explică fostul preşedinte, în continuare foarte popular în rândul opiniei publice, în ultimele secvenţe ale acestui documentar de 17 minute ca un elogiu al mandatului exercitat de Barack Obama.

‘Când am văzut ce s-a întâmplat, mi-am zis /Sper să fie decizia pe care aş fi luat-o şi eu/’, adaugă Clinton în filmul intitulat ‘Drumul pe care l-am traversat’, narat de actorul Tom Hanks şi regizat de Davis Guggenheim care a primit un premiu Oscar, în 2006, pentru documentarul „The Inconvenient Truth”.

Confruntat cu mai multe opţiuni, Barack Obama, a ales, singur, în luna mai să trimită un comando alcătuit din membri ai echipei de elită Navy Seals în Pakistan pentru a-l ucide pe şeful organizaţiei extremiste Al-Qaida.

Documentarul care va fi lansat joi, 15 martie, în Statele Unite reprezintă o tentativă a echipei de campanie a preşedintelui Obama de a înfăţişa luptele interne şi scandalurile partizane cu care se confruntă zilnic şeful statului şi modul în care a reuşit să menţină ţara pe culmi în perioade dificile.

Republicanii l-au luat în derâdere pe Davis Guggenheim după ce regizorul a declarat în cursul unei emisiuni a postului de televiziune CNN că nu a reuşit să găsească motive pentru a critica acţiunile preşedintelui Obama la conducerea Statelor Unite.

Bill Clinton, singurul preşedinte democrat care a obţinut două mandate succesive la preşedinţia SUA, urmează să participe la mai multe festivităţi organizate în sprijinul lui Barack Obama.

Relaţiile dintre cei doi s-au normalizat după ce, în campania pentru prezidenţialele din 2008, Bill Clinton a luat parte activă în susţinerea soţiei sale, Hillary, aflată în cursa pentru învestitura democrată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata