Cota de popularitate a preşedintelui Obama s-a prăbuşit la 41%

Cota de popularitate a preşedintelui american, Barack Obama, a scăzut la 41% îndeosebi ca urmare a creşterii preţului carburanţilor şi în pofida unei îmbunătăţiri a situaţiei pe piaţa forţei de muncă, potrivit unui sondaj apărut luni, cu opt luni înaintea prezidenţialelor din noiembrie, relatează AFP.

În această anchetă realizată pentru New York Times şi canalul de televiziune CBS, Barack Obama pierde nouă puncte în raport cu ultimul sondaj realizat în urmă cu o lună, care arăta o cotă de popularitate de 50%.

Dacă 47% dintre persoanele chestionate dezaprobă acţiunile preşedintelui american, Barack Obama este considerat învingător în faţa celor doi principali adversari republicani în cursa pentru învestitură. Conform sondajului, liderul de la Casa Albă l-ar învinge atât pe moderatul Mitt Romney (47% contra 44%), cât şi pe ultraconservatorul Rick Santorum (48% contra 44%).

Citeste si:  China intenţionează să concedieze şase milioane de angajaţi de la companiile de stat

În aceeaşi zi, o altă anchetă realizată pentru Washington Post şi ABC News, indica, de asemenea, o pierdere a popularităţii actualului preşedinte american, dar într-o măsură mai redusă. În sondajul aminitit, două treimi dintre persoanele chestionate dezaprobau modul în care Barack Obama a gestionat creşterea preţului carburanţilor.

Preşedintele american a recunoscut în repetate rânduri că majorarea preţului carburanţilor, care ameninţă relansarea economică semnalată în ultimele luni în Statele Unite, afectează direct numeroase familii americane, confruntate şi în prezent cu efectele crizei, dar a declarat că nu există de o „soluţie magică”.

Citeste si:  Seism cu magnitudinea de 6,4 în sudul Taiwanului; Mai multe imobile s-au prăbuşit
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close