Emil Boc: PDL nu va fi de acord niciodată cu o facultate exclusiv în limba maghiară, care să încurajeze separatismul etnic

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni seara,12 martie, într-o emisiune la postul B1TV, referindu-se la situaţia de la UMF din Târgu Mureş, că democrat-liberalii nu vor fi de acord niciodată cu o facultate exclusiv în limba maghiară, care să încurajeze separatismul etnic.

„PDL nu va fi de acord niciodată cu o facultate exclusiv în limba maghiară, care să încurajeze separatismul etnic.(…) Eu cred că se poate ajunge raţional la o soluţie în care să primeze interesul academic în primul rând. Din experienţa pe care am avut-o cu UDMR pe legi mai grele, legea educaţiei, a pensiilor, măsurile de reformă, ceea ce am discutat şi negociat s-a respectat”, a spus preşedintele PDL, adăugând că partenerii democrat-liberalilor au obligaţia susţinerii în continuare a reformei statului român.

Citeste si:  Mihai Necolaiciuc a fost adus în ţară

Boc a afirmat că gestul UDMR de a nu participa la lucrările Parlamentului până când situaţia de la UMF Târgu Mureş nu va fi soluţionată este profund incorect.

Emil Boc a explicat că „una s-a discutat dimineaţă (luni dimineaţă -n.r.) în coaliţie şi alta s-a întâmplat după aceea”.

„Guvernul a fost mandatat în cadrul coaliţiei să găsească o soluţie în interiorul Legii Educaţiei. Eu sunt convins că premierul Ungureanu este un om extrem de echilibrat şi va merge pe ce am discutat astăzi în coaliţie”, a declarat Boc.

Citeste si:  CNADNR: Circulaţia, redeschisă pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale

Liderul democrat-liberalilor a afirmat că speră ca Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş, aflată pe masa de lucru a Executivului, să fie una care să consacre „principiul multiculturalismului etnic, firul roşu al Legii Educaţiei”.

Pe de altă parte, Boc a arătat că un proiect foarte important care trebuie dus la capăt este o nouă Lege a Sănătăţii. ”Lege care dacă nu va fi adoptată va conduce la situaţia ca în doi ani de zile sistemul sanitar din România să intre în colaps”, a opinat Boc.

Citeste si:  Industria bancară din Europa emergentă pune în pericol relansarea economică
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close