EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Andrei Plăcintă, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru incidentul de la sfârşitul anului 2010

0

Andrei Plăcintă, fiul senatorului PDL Sorina Plăcintă, a fost condamnat miercuri ,14 martie,de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare şi opt ani termen de încercare în dosarul în care este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din decembrie 2010, când şi-a agresat prietena în zona Berzei din Capitală.

Potrivit deciziei magistraţilor TB, Andrei Răzvan Plăcintă a fost condamnat la trei ani închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat, la un an de închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, la şase luni închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Conform legii, judecătorii au contopit pedepsele aplicate, Andrei Plăcintă urmând a executa pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de trei ani de închisoare.

În baza art. 71 Cod penal, instanţa interzice inculpatului o serie de drepturi, iar în baza art. 861 Cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe un termen de încercare de opt ani.

„Pe durata termenului de încercare, inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, conform programului stabilit de această instituţie; să anunţe, în prealabil, Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea schimbarea locului de muncă; să comunice Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă”, se arată în decizie.

În plus, Andrei Plăcintă va fi obligat pe durata termenului de încercare să desfăşoare o activitate indicată de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea şi să nu conducă niciun autovehicul.

„În baza art. 71 al. 5 C.p. suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale. În baza art. 359 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 864 C.p., a căror nerespectare atrage revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei sub supraveghere”, se precizează în decizie.

Magistraţii TB au respins ca neîntemeiată cererea lui Andrei Plăcintă de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara. De asemenea, judecătorii obligă inculpatul la plata sumei de 4.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare.

În luna iunie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie, când şi-a agresat prietena.

Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbaţi, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, unul dintre bărbaţi a căzut în faţa autoturismului iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, în încercarea de a determina încetarea acţiunilor violente ale acestuia.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.