Aproximativ 53.500 bilete de tratament vor fi distribuite în acest an

0
Aproximativ 53.500 de bilete de tratament vor fi distribuite în 2012, potrivit unei hotărâri adoptate marţi de Guvern.Executivul a stabilit, în şedinţă, numărul de locuri în staţiunile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru acest an, în urma finalizării procedurilor de achiziţie şi în corelaţie cu raportul preţ/ bilet practicat de operatorii economici.

Astfel, în 2012, vor fi asigurate 53.499 de locuri în staţiunile de tratament balnear, fondurile necesare finanţării biletelor de tratament fiind prevăzute în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2012, se menţionează într-un comunicat al Guvernului .

Numărul biletelor de tratament este similar celui de anul trecut, acestea fiind repartizate pe maximum 17 serii de trimitere.

Acest număr de bilete de tratament se stabileşte în fiecare an, în funcţie de fondurile alocate cu această destinaţie şi de rezultatul licitaţiilor, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, precum şi beneficiarii unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

În perioada unui an calendaristic, o persoană poate beneficia de un singur bilet de tratament.

Biletele de tratament balnear vor fi distribuite de Casa Naţională de Pensii şi Publice, prin casele teritoriale de pensii.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.