Guvernul a decis suspendarea pentru 6 luni a emiterii titlurilor de despăgubire în cazul imobilelor naţionalizate

Guvernul a decis, marţi, 13 martie,suspendarea pentru şase luni a emiterii titlurilor de despăgubire în cazul imobilelor naţionalizate, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, ordonanţa de urgenţă adoptată marţi prevede măsuri temporare în vederea consolidării cadrului normativ necesar aplicării unor dispoziţii în Titlul VII, regimul stabilirii şi plăţii despăgubirii, al Legii 247/2005, vizând reforma în domeniul proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente.

Actul normativ prevede suspendarea pe şase luni a emiterii titlurilor de despăgubire de către Comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor, suspendarea pe o perioadă de şase luni a emiterii titlurilor de conversie emise de Direcţia pentru Acordarea Despăgubirilor în numerar, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, precum şi suspendarea pe o perioadă de şase luni a procedurilor privind evaluarea imobilelor pentru care se acordă despăgubiri.

Citeste si:  Asigurarea obligatorie a locuinţei, în vigoare de azi. Cât costă şi cine o vinde

Motivele pentru care Guvernul a emis OUG se referă la rezultatul unui audit intern efectuat la ANRP, privind o serie de nereguli, precum şi la o hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind procesul de despăgubire a proprietarilor de drept ai imobilelor naţionalizate de regimul comunist.

„Avem rezultatul unui audit intern, avem o hotărâre a CEDO din 12 octombrie 2010, care acorda statului român o perioadă de 18 luni până la care să remedieze problema restituirilor. Ne apropiem de finalul acestei perioade. În acelaşi timp, statul mai deţine la Fondul Proprietatea o participaţie de 0,34%, aceasta urmând să fie utilizată în scurt timp. Apare întrebarea cum se va mai face acest proces în continuare”, a mai spus Suciu.

Citeste si:  Crin Antonescu: Ţinta noastră pentru 2012 - cum să facem să dispară PDL

În această perioadă de şase luni de suspendare urmează să fie un alt act normativ care să reglementeze procesul de restituire, a menţionat secretarul de stat.

Citește și
2 Comentarii
  1. tepes spune

    Au ,,descoperit „jegurile,dupa un deceniu,ca anrp este o cloaca de nenorociti,in conditiile in care acest fapt era de notorietate
    publica.Cine a numit in functii conducerea anrp si cine le-a verificat activitatea in ultimul deceniu ?Nu am injuraturi indeajuns pentru cei vinovati !

  2. cris spune

    si-au adus ei aminte repede ca expira termenul de suspendare:)) niste nenorociti! pana acum nu se puteau gandi cum sa continue procesul de restituire? de dat tot trebuie sa dea! sa vanda pamant, paduri…sa dea ce au furat inapoi! de dat au sa dea numai la jeguri din politica, asfaltatori…astia iau…de fapt astia ne iau noua despagubirile de la gura…ceea ce ni se cuvine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close