Leonard Orban spune că reorganizarea teritorială ar putea asigura coerenţa gestionării fondurilor comunitare

0
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, este de părere că reorganizarea administrativă ar duce la asigurarea unei coerenţe la nivelul gestionării fondurilor comunitare, pe zone mai mari.

„Aceasta ar duce la asigurarea unei coerenţe la nivelul gestionării fondurilor pe zone administrative mai mari. Dacă ne uităm, una dintre marile probleme pe care o avem în gestionarea fondurilor comunitare e că, la nivel local, când vorbim de proiecte de importanţă mai mare, nu se poate ajunge la o decizie politică pentru că sunt diferite puncte de vedere, de multe ori reprezentate de persoane din partide politice diferite, şi se ajunge la întârzieri foarte mari.

De multe ori, interesele şi obiectivele unui judeţ nu coincid cu interesele şi obiectivele unui judeţ alăturat, de aceea vedem o lipsă de coerenţă în identificarea şi implementarea unor proiecte concrete”, a declarat Orban, întrebat de reorganizarea administrativ-teritorială.

El a afimat că există riscul, în contextul actualelor regiuni de dezvoltare economico-socială, ca începând din 2015 – 2016 Bucureştiul să nu mai poată beneficia de fonduri de coeziune.

„Dacă vom continua cu actualele regiuni de dezvoltare economică-socială, începând din 2015 – 2016 Bucureştiul nu va mai beneficia de fonduri în ceea ce priveşte obiectivul de coeziune. Acesta este marele risc. Va trebui să găsim o formulă, dacă ne dorim ca să mai existe fonduri alocate pentru Bucureşti şi regiunea Ilfov, să facem o reorganizare de aşa natură astfel încât să putem să distribuim mai bine nivelul de dezvoltare între diferitele regiuni”, a spus Orban.

Ministrul Afacerilor Europene a participat marţi la lansarea campaniei „Forum european”, inclusă în strategia Reprezentanţei Comisiei Europene în România de aducere în atenţia opiniei publice a celor trei priorităţi ale Comisiei Europene pentru anul 2012 – guvernanţa economică a statelor membre, cadrul financiar multianual 2014 – 2020 şi strategia pentru creştere economică Europa 2020.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.