M.R. Ungureanu despre reducerea CAS: Am spus că mă interesează acest lucru, dar nu am dat un termen de timp

0
Primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, marţi seara,13 martie, că în declaraţiile sale a spus că este interesat de reducerea CAS, dar nu a dat un termen de timp pentru acest lucru.„Am simţit nevoia să dau un mesaj care să fie de încurajare în mediul privat şi am vorbit despre CAS fără să dau un termen de timp şi fără să spun că este o chestiune care trebuie să vină imediat, peste noapte”, a afirmat Ungureanu, la Antena 3.

Referindu-se la posibilitatea reducerii CAS şi a majorării salariilor, primul ministru a afirmat că în ambele cazuri există avantaje şi dezavantaje.

El a mai spus, însă, că ambele sunt doar „ipoteze de lucru”. „În situaţia aceasta, toate calculele de previziune pe care le facem sunt în acest moment analize de lucru. Să dea Dumnezeu să se poată”, a adăugat Ungureanu.

Întrebat cum comentează faptul că atunci când a vorbit despre reducerea CAS, şeful statului a susţinut majorarea salariilor, fiind reticent la propunerea de scădere a CAS, premierul a spus că cele două variante nu sunt în contradicţie.

„Tentaţia este să pui cele două opţiuni în contradicţie, când de fapt ele se succed în modul în care au fost expuse. Mărirea salariilor bugetarilor este (…) în programul de guvernare. Deci ceea ce a spus preşedintele în Parlament nu este altceva decât accentuarea acestui prim punct din capitolul 18 al programului de guvernare. Exista oricum acest scenariu în mintea noastră în momentul în care am preluat guvernarea”, a explicat Ungureanu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.