Sarea, alimentele procesate şi bolile de inimă: faceţi conexiunile!

0 33

– Un nou studiu efectuat cu bărbaţi de vârstă medie din America a evidenţiat că prea multă sare în alimente poate reprezenta un factor de risc cel puţin la fel de mare ca şi fumatul, cu precădere în privinţa atacurilor de cord, scrie One Green Planet.

Science News Report s examinat apariţia atacului de cord corelat cu un consum de sare la 143 de perechi de gemeni bărbaţi, cu vârsta de cel puţin 50 de ani.  Cercetătorii au remarcat că incidenţa atacului de cord a scăzut cu aproximativ 10%  pentru fiecare diminuare cu 1.000 de miligrame de sodiu consumat pe zi.

Rezultatele implică faptul că adulţii care consumă de obicei prea mult sodiu ar putea avea probleme cu cresterea fluxului de sangvin la inimă, care ar putea duce la angină pectorală sau tulburări ale funcţiei cardiace, arată Bruce Van Vliet de la Memorial University din Newfoundland, Canada.

Consumul de sodiu la americani este de aproximativ 3,400 miligrame pe zi. Sfaturile dietetice din SUA recomandă limitarea consumului de sodiu la 2.300 de miligrame pe zi şi 1.500 de miligrame pentru persoane de mai mult de 51 de ani, persoanele cu hipertensiune arterială, diabet şi boli renale cronice, şi pentru populaţia de afro-americani.

Într-un raport recent realizat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Afecţiunilor, s-a constatat că cele mai frecvente surse de sodiu sunt pâinea şi chiflele, pizza, carnea de pasăre, supele, hamburgerii şi cheeseburgerii, brânza, pastele, snack-urile, covrigeii şi popcornul, care reprezintă 80% din alimentaţia populaţiei americane.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.