EUR
4,74 RON
(-0%)
USD
4,21 RON
(-0.25%)
GBP
5,39 RON
(-0.5%)
CHF
4,18 RON
(-0.23%)
AUD
2,99 RON
(-0.51%)
CAD
3,17 RON
(-0.66%)
BGN
2,42 RON
(+0.01%)
RUB
0,06 RON
(-0.72%)
ZAR
0,30 RON
(-0.69%)
BRL
1,13 RON
(-1.56%)
CNY
0,62 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.18%)
1 EUR RON

Traian Băsescu anunţă reducerea la zece zile a duratei de acordare a vizelor pentru Qatar, China, Turcia

0

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit miercuri,14 martie, la Palatul Cotroceni, pe Salem Abdullah Sultan Al-Jaber, ambasadorul Statului Qatar, în vizită de rămas bun, prilej cu care şeful statului român a anunţat că s-a decis reducerea la maximum zece zile a duratei de acordare a vizelor pentru Qatar, ţările arabe ale Golfului, Turcia şi China.

„Oricum, domnule ambasador, am rezolvat într-un mod adecvat problema vizelor: am redus timpul de acordare. Ministerul de Interne a decis deja cu privire la o reducerea a duratei de aprobare a solicitării vizelor la maximum zece zile. Este valabil pentru Qatar, pentru ţările arabe ale Golfului, pentru Turcia, China. Sunteţi în acest pachet. Vom comunica acest lucru foarte curând tuturor ambasadelor, această decizie de reducere la maximum zece zile”, a spus Băsescu, în debutul întrevederii cu Salem Abdullah Sultan Al-Jaber.

Ambasadorul Qatarului a precizat că această veste este una foarte bună, în contextul în care există cetăţeni din ţara sa care doresc să viziteze România, atât turişti cât şi oameni de afaceri.

„Până acum au fost ceva probleme pentru turiştii care doreau să vină aici”, a spus Salem Abdullah Sultan Al-Jaber, care a mai precizat că va avea o întrevedere, săptămâna viitoare, şi cu noul ministru român al Turismului, Cristian Petrescu.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că în mandatul lui Salem Abdullah Sultan Al-Jaber au fost dezvoltate foarte multe lucruri în ceea ce priveşte relaţia România-Qatar, amintind şi de cursele operate de compania „Qatar Airways”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.