Bolnavii cronici vor putea lua reţete compensate de la medicii de familie chiar dacă nu au programare

Bolnavii cronici vor beneficia de reţete compensate în cabinetele medicilor de familie, chiar dacă solicită documentele medicale în afara orelor de programare.

Până acum, bolnavi cronici care nu reuşeau să se prezinte la cabinetul medicului de familie la o dată programată sau pur şi simplu refuzau programarea, erau nevoiţi să plătească contravaloarea serviciilor medicale. Astfel, pacienţii nu puteau beneficia de prescripţii mediacale în regim compensat, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, joi.

„Am solicitat reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să modifice această prevedere, astfel încât pacienţii cronici să poată beneficia de medicamente compensate chiar în lipsa unei programări. De asemenea, purtăm discuţii pentru creşterea valorii punctului per capita la medicii de familie, în limitele bugetare”, a declarat, într-un comunicat de presă, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.

Citeste si:  19 pacienţi cronici care au acţionat statul în justiţie au obţinut o decizie favorabilă în instanţă

Ordinul privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.723/950/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2012 a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011 – 2012 se află în dezbatere publică, pe pagina de web www.cnas.ro.

Măsura va fi aplicată după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close