EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Casa pe care ţi-o poţi asambla singur, în propria grădină – Galerie FOTO

5

– House Arc, creată de Bellomo Architects, este o soluţie imobiliară care încurajează un stil de viaţă mai simplu, scrie Gizmag. Proiectul a fost conceput, iniţial, ca o locuinţă prietenoasă cu mediul înconjurător, accesibilă ca preţ, funcţională şi atractivă. Casa miniaturală este concepută în aşa fel încât să poată fi uşor ambalată şi transportată în orice locaţie, unde poate fi asamblată de utilizator.

House Arc este un concept de casă ce încape, dezasamblată, într-o cutie de mici dimensiuni, de 1,2 x 3 x 0.95 metri. Structura de bază constă dintr-un sistem modular de tuburi de oţel îndoite. Asamblarea este la fel de uşoară ca şi aceea a pieselor de mobilier modulare, cu un kit de accesorii tehnice şi un manual grafic cu instrucţiuni uşor de urmat.

La asamblare, House Arc devine o locuinţă curbată de 14 metri pătraţi, cu o greutate de 1300 kilograme, având ferestre mari, care permit luminii naturale să pătrundă în interior.

Căldura excesivă este oprită să pătrundă în interior de un panou ataşat la fereastă, în timp ce structura ridicată de la sol permite aerului să circule pe dedesubt, asigurând un sistem de răcire, dar şi permeabilitatea spaţiului.

House Arc poate rezista fără probleme la intemperii, inclusiv la vânturile tropicale, şi are un acoperiş care se încadrează în tendinţele generaţiei energiilor aternative. Cu valoare opţională, i se pot instala panouri solare fotovoltaice sau panouri izolatoare.

House Arc poate fi un spaţiu de retragere şi relaxare în mijlocul grădinii, dar poate funcţiona la fel de bine ca adăpost de urgenţă în zonele calamitate, ori poate fi folosită pentru a suplini lipsa de locuinţe dintr-o anumită regiune. Însă există şi un impediment la această soluţie practică: preţul unei asemenea locuinţe este, deocamdată, de aproximativ 65.000 de dolari.

[nggallery id=35]

loading...

Citește și
5 Comentarii
 1. vincent spune

  e exagerat de scumpa.

 2. Mario 71 spune

  Cu acesti bani iti ei casa cu teren la gata! Sunt fraieri ….care accepta acest pret?

 3. Ecaterina Balanescu spune

  Asta nu este,sub nici o forma, o casa. Este un adapost. Nici macar pentru viitorul multora ( goi, slabi – de foame,fara bunuri – luate de banca, etc), nu reprezinta o solutie – pentru ca nu o sa avem bani sa o cumparam. Deci: am hatarat – este un adapost de lux.

 4. clau spune

  sigur nu sunt 10 bucati(colibe) la 65000?

 5. mel spune

  Tre’ sa fii nebun, sa dai atitia bani pe o cutie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.