Cătălin Baba: Prin înfiinţarea clasei pregătitoare, toţi copiii vor veni mai repede la şcoală

0
Clasa pregătitoare introdusă în şcoli în anul şcolar 2012-2013 va aduce mai repede la şcoală toţi copiii, a afirmat miercuri seară,14 martie,  ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, într-o dezbatere generată de vizionarea filmului „Şcoala noastră” la Noul Cinematograf al Regizorului Român.Ministrul a explicat că, potrivit studiilor din diverse ţări, începerea cât mai timpurie a şcolii oferă copilului şanse mai mari la educaţie.

Cătălin Baba consideră că pentru a depăşi problema segregării, discriminării copiilor romi în şcoală, nu trebuie repetate greşelile.

„Dacă repetăm aceleaşi politici obţinem aceleaşi rezultate. Măsurile administrative ale Ministerului pot rezolva o problemă sau alta, dar problema rămâne dacă nu schimbăm politicile”, a spus Cătălin Baba, care consideră că filmul „Şcoala noastră” poate fi prezentat şi elevilor din şcolile româneşti.

Potrivit lui Mircea Toma, preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei-Active Watch, moderatorul dezbaterii, societatea românească a evoluat, întrucât studii recente relevă că numărul românilor care ar accepta un ţigan în familia sa s-a dublat în ultimii zece ani de la 20 la 40%.

Filmul „Şcoala noastră” al regizoarelor Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma (coproducţie SUA – Elveţia) abordează problema educaţiei copiilor romi din Tg. Lăpuş, una dintre primele încercări de desegregare şcolară din România. Pelicula face parte din festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului – „One World Romania” – care se desfăşoară în perioada 13 – 18 martie în Capitală.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.